She Captains logotyp

STYRELSE OCH LEDNING

She Captains styrelse är ny från årsmötet i november 2023 då ledamöter och suppleanter valdes in.

Ledamöter och suppleanter i styrelsen

Louise Callenberg

Ordförande

Louise är ordförande för She Captain sedan 2022 och har ett brinnande intresse för sjön sedan barndomen. Hon växte upp i Lysekil och seglade allt ifrån optimist och vindsurfing till diverse olika regattor och havskappseglingar ihop med sin pappa och hans x-yachts. På senare år kappseglar duon CB66 racer, bland annat på SM. 2021 deltog hon i Gotland Runt som taktiker, ombord på Ella First ihop med 8 andra coola kvinnor. Ett projekt som betytt mycket för henne. Som ägare till Linjetten Tjorven längtar hon efter att få utforska Stockholms skärgård med sin egen familj och även utmana sig själv med ett och annat seglingsrace! Louise drivs av ett intresse för ledarskapsförmågor och hur man utvecklar organisationer och samhället mot framtiden. Vi är fantastiskt glada att Louise håller i rodret i She Captains nya styrelse!

Jessica Carlsson

Teamledare Utbildning

Jessica har suttit med i olika team och styrelsen sedan She Captain grundades och har full koll på det mesta. Hon leder She Captains olika utbildningssatsningar med både kurser som arrangeras med etablerade partners såsom Sailstar och Skipperi, men även med hjälp av den fantastiska kompetens som våra medlemmar har och generöst delar med sig. Hon har en förkärlek till blinkande lampor och älskar att glamma till She Captains eskaders med musik och dans. Till vardags jobbar Jessica med livslängdsmodulering av halvledarlasrar och optiska modulatorer. Havet har alltid utgjort en särskild lockelse för henne och sedan snart 8 år tillbaka seglar hon med familjen en Bavaria 32 och drömmer om olika spännande utmaningar som att få chansen att segla Gotland Runt eller att korsa Atlanten.

Cecilia Hedin

Teamledare Event & svenska eskadrar

Cecilia rivstartade i team Event & Eskader 2022 och har styrt upp vår mest traditionstyngda och otroligt uppskattade Stockholmseskader de senaste två åren. Nu tar hon över som Teamleader för Team Event och kommer även att fortsätta engagera sig i våra  svenska eskadrar. Cecilia är inte bara en entusiastisk seglare utan även en mästare på att sabrera allehanda bubblor med sin sabel. Sedan 2017 seglar hon så ofta som det går på en Hanse 400 tillsammans med sambon, hunden och ibland följer även någon av de tre tonårsdöttrarna eller goda vänner med. Till vardags jobbar Cecilia med att styra upp en konstruktionsavdelning som jobbar med marina system.

Eva Lundström

Teamledare Kommunikation

Eva har varit teamleader för team kommunikation i två år och är en mästare på att trolla med ord och bild, slänga i hop kommunikationsplaner, pressreleaser eller låta sig intervjuas på TV och berätta om She Captain! Hon seglade mycket som barn, både optimistjolle och kölbåtar i form av skärgårdskryssare uppe i Bottenviken. Efter ett antal år som båtlös i Stockholm med världens vackraste skärgård inom räckhåll insåg hon att ”Navigare necesse est” och köpte sig en mindre segelbåt som ligger i Näsbyviken. Eva har jobbat i marknadschefsroller de senaste 20 åren, mestadels i resebranschen, men arbetar nu i mediebyråbranschen. Gillar fart på sjön och ser fram emot att testa på ännu mer tävlingssegling framöver och gärna minst ett till Gotland Runt!

Eva Söderstedt

Ekonomi, admin & utlandseskadrar

Eva är en klippa på redovisning och ekonomi och har varit föreningens revisor sedan den bildades, och är sedan 2022 financial officer i föreningen. I år även som ansvarig för Team Eskader tillsammans med Cecilia Hedin. Eva är även extremt rutinerad på sjön, seglar sin “T2”, har hållit i olika utbildningar på sjön och har full koll på det där med segling i medelhavet. Hon har varit med som skeppare på flertalet av våra utlandseskadrar och som seglingsledare vid Greklandseskadern 2022, Galicien och Kroatien 2023. Eva har arbetat med företagsutveckling,  bland annat under ett 20-tal år på Volvo Lastvagnar med utveckling av återförsäljarnätet i Norden.

Åsa Andersson

Teamledare Profilprodukter

Åsa har de senaste fem åren haft ansvar för sajten shecaptain.se. Hon publicerar all information om våra events,  eskadrar och andra aktiviteter i She Captain och gjorde också en uppfräschning av sajtens design 2022. Hon blev aktiv i Team Merch förra året och valdes på årets styrelsemöte till Team leader. Åsa älskar att segla, både på kryss i  hård vind och i solen i bleke. Utan egen båt följer hon gärna med andra som en entusiastisk gast. Hon gillar också att paddla långturer i kanadensare med sin hund. Till vardags arbetar Åsa med UX-design, sökmotoroptimering (SEO) och konverteringsoptimering (CRO) för digitala kanaler.

Susanne Liminga

Medlemsskap & Cardskipper

Susanne hanterar sedan 2021 allt som har med det digitala medlemskapet att göra och Cardskipper, där du som medlem ser vad som är på gång och kan anmäla dig till våra aktiviteter. Som inbiten Luleåbo är hon vår nordligaste utpost där hon har seglat i Norrbottens superfina skärgård med en Linjett 32. För tillfället är hon båtlös, om man inte räknar kanoten och SUP-brädan, förstås. Hon gillar fart och fläkt, hon joinade den senaste eskaderseglingen och ser fram emot fler äventyr med She Captain. Hon är ordförande i en lokal bryggförening och trivs utmärkt med alla former av styrelsearbete. På vardagarna arbetar hon med upphandling av forskningsutrustning till universitet.

Monica Karlstein

Ledamot

För Monica kom segling in i livet för drygt sju år sedan då familjen började planera ett åtta månader långt äventyr på varmare breddgrader. I fem år förberedde hon och familjen sig kunskapsmässigt medan de planerade sin stora resa på en 44 fot lång katamaran. Utan att egentligen veta om de skulle älska eller avsky det, klev de ombord i Karibien och föll fullkomligt pladask för segling som ett sätt att resa, bo i och vara ett med naturen – och uppleva tillsammans. Väl hemma igen blev saknaden efter barfotaliv och en vardag på svaj för stor – därför drömmer hon om fler seglatser i svenska skärgården, Gotland runt såväl som över Atlanten. Till vardags arbetar Monica som journalist och under 2023 deltog hon på She Captains eskadersegling i Kroatien. Monica valdes in i styrelsen hösten 2023 och är främst engagerad i Team Kommunikation.

Alice Rosberg

Suppleant

Alice har varit på sjön hela sitt liv och växte upp med en över 100 år gammal passagerarbåt i familjen. Hon har varit däcksman på flera passagerarbåtar i Stockholm, seglarinstruktör för ungdomar och är numera sjöscoutledare i Nacka. 2023 gjorde hon premiär i Gotland runt och varvar gärna fartfylld segling med lugnare helgturer med kompisgäng. Även i yrkeslivet har hon med sig kopplingen till båtlivet och jobbar som produktdesigner på Skippo med målet att förenkla och tillgängliggöra båtlivet för alla. Under hösten 2023 var hon med på eskaderseglingen i Kroatien och ser fram emot fler äventyr med She Captain.

Christina Håkanson

Suppleant

Christina har seglat långkölade ”mahognymadamer” med familjen sedan barnsben. Härligt, men lite fuktigt och opraktiskt ibland! På sommaren stängdes föräldrarnas tandläkarpraktiker och färden gick kors och tvärs över Östersjön. Ibland lämnades båten vid bryggan för att i stället segla i Grekland, Kroatien, Turkiet och vid ett tillfälle också i Thailand. Nu för tiden seglar hon i stället den glada fransyskan ”Jolie”, en Sun Odyssey 32 med hemmahamn på Hundudden i Stockholm. På torra land sysslar Christina med penningpolitik som rådgivare på Riksbanken.

.