She Captains logotyp

STOCKHOLMSESKADER

6-8 september

She Captains underbara, efterlängtade och traditionella eskader i Stockholms skärgård är äntligen tillbaka!


Vi börjar helgen med en Meet-up på fredagen i mysia Norrviken på Runmarö. Vi grillar, bastar och dansar under stjärnorna. På lördagen utmanar de som vill varandra i en lättsam seglingstävling. Vi planerar även en alternativ aktivitet med fokus på framförande och manövrering av båtar för de som hellre vill detta. På eftermiddagen samlas vi i Sandhamn och har en riktigt grym kväll tillsammans med middag på Seglarhotellet, sabrering, dans på bryggorna och massvis med härlig musik och häng.


Alla kan vara med oberoende av förkunskaper 

Att delta i en eskader är något alldeles speciellt och She Captains eskadrar är dessutom extra häftiga! Vi som deltar älskar att träffa likasinnade, att inspireras av varandra och att peppa varandra. Så en av de viktigaste principerna med She Captains eskadrar är att alla kan vara med oavsett tidigare erfarenheter. Vi fördelar besättningarna på båtarna med bästa möjliga mix av noviser och båtvana personer.


Det är trevligt att åka på eskader med vänner, men vi vill gärna att She Captain-nätverket ska växa och därför önskar vi att du som anmäler dig med egen båt upplåter hälften av gastplatserna på båten till andra She Captains. Detta är ett fantastiskt spännande sätt att lära känna andra coola She Captains och ge fler chansen att få komma ut på sjön och kanske till och med få nya vänner för livet på köpet.


Du har möjlighet att önska den kompetens och erfarenhet du behöver på dina gastar i anmälan. Du som känner dig lite osäker som skeppare, kan alltså önska dig en erfaren besättning och tvärtom, du som erfaren skeppare har möjlighet att välkomna entusiastiska noviser. Tillsammans skapar vi massa kick-ass-energi och glädje på sjön, peppar, inspirerar och stöttar varandra!

 

Vi kommer att göra massa kul på vår eskader! 

Fredagen den 6 september åker respektive segel-/motorbåt från sin hemmahamn genom skärgården, mest troligen till Norrviken och lägger till vid Kryssarklubbens brygga, där vi samlas på eftermiddagen för välkomstmingel med bubbel och snacks. Om vindarna inte är med oss kan vi välja att gå till en alternativ hamn i närheten istället. På kvällen grillar/lagar och äter vi vår medhavda middag och umgås tillsammans på bryggan. Sedan bastar de som vill och dansar under stjärnorna så länge som vi orkar!


På lördagen beger vi oss iväg på en lättsam seglingstävling eller en utmanande manöverövning för båtarna. Vi möts upp igen i klassiska Sandhamn med sina vackra vita stränder och många litterära mord. På bryggan i Sandhamn har vi mysigt after-sea och hälsar på i varandras båtar och delar med oss av dagens strapatser och äventyr. På kvällen äter alla som önskar en förbokad middag på Sandhamns Seglarhotell och efter middagen blir det sabrering och självklart mera dans! 


På söndag morgon samlas vi för en sista She Captain-aktivitet innan vi vänder tillbaka till hemmahamnarna igen. Räkna med att vara ledig hela fredagen och vara kvar på båten till söndag kväll eftersom båtarna har olika långt att ta sig till och från fredagens hamn och lördagens anhalt Sandhamn.


Bli medlem i the Club för att delta

Alla kvinnor över 18 år kan delta på våra eskadrar! Du behöver bara bli medlem i She Captains medlemsklubb the Club.

Förutom exklusiv möjlighet att delta i alla våra olika eskadrar, kurser och andra aktiviteter ger medlemsskapet ger dig fler förmåner som exempelvis schyssta medlemspriser i vår webbshop och i Moorys stora sortiment!

Allt du behöver veta

Datum

6-8 september


Plats

Båtarna samlas på fredag eftermiddag den 6 september, troligen vid Kryssarklubbens brygga i Norrviken (Runmarö). På lördag den 7 september seglar/kör vi till Sandhamn där vi har en bokad brygga.


Anmälan

OBS! Anmälan öppnar i mitten av april. 


Antalet deltagare begränsas först och främst av hur många båtar som anmäler sig, men till viss del även av antal platser vid den gemensamma middagen på Sandhamns Seglarhotell. Så vill du gasta, anmäl dig tidigt för att säkra din plats. Platserna fördelas efter anmälningsdatum, antal tillgängliga platser och den kunskapsnivå som skepparen önskar. Du får bekräftelse på om du har fått plats på eskadern senast under juni. Efteranmälan av extra båtar och reservplatser kan dock fördelas senare än så.


Du anmäler dig till eskadern via mobilappen Cardskipper som du laddar ner i samband med att du blir medlem i the Club. Fyll i formuläret där du svarar på frågor om du kommer med egen båt eller önskar vara gast samt övrig information som efterfrågas. Är du inte medlem i the Club än? Läs mer om vårt medlemskap och Cardskipper.


Vi kommer att ge besked via mejl efterhand som vi bemannar båtarna om du har fått en plats på eskadern. Om du erbjuds plats, behöver du gå in i CardSkipper och tacka ja till platsen genom att betala anmälningsavgiften. Anmälan är formellt bindande först efter att du har betalat. Skulle du inte få en plats på eskadern, eller om den båt du är placerad på inte kan delta exempelvis vid sjukdom (och vi inte kan placera dig på en annan båt istället) återbetalar vi hela anmälningsavgiften.


För dig som ska vara gast 

Båtarna finns i olika hamnar så räkna med att du behöver vara ledig hela fredagen och kunna vara kvar på båten till söndag kväll, eftersom båtar som ligger en bit från helgens hamnar kan behöva ge sig av redan på morgonen och komma hem sent. Skepparen avgör vilken samlingstid och avgångstid som gäller för just din båt. Som gast är du del av en besättning under hela helgen och du bidrar självklart med det som behövs ombord för allas trevnad och säkerhet.


Kostnad

Du som kommer med egen båt: 0 kronor. 

Du som är gast: 350 kronor. 


Kostnader som tillkommer är exempelvis hamnavgifter (i Norrviken 100 kronor/båt, i Sandhamn från 300 kronor/båt och uppåt beroende på båtstorlek), drivmedel, mat och dryck som fördelas mellan besättningen på varje båt, samt middagen i Sandhamn (cirka 500 kronor, frivillig).


Betalningsinformation skickas ut via Cardskipper, liksom deltagaravgiften som gast och eventuellt deltagande på den gemensamma middagen i Sandhamn.


Deltagare

Alla  medlemmar i She Captain the Club över 18 år är välkomna att delta oavsett erfarenhet! 


Nu rockar vi loss i Stockholms skärgård 6-8 september!


HOOYAH !!Har du frågor om eskadern är du välkommen att kontakta oss på eskader@shecaptain.se. Skriv "Stockholm 2024" i ämnesfältet.

Tips & tricks

Eskaderlivet blir sååå mycket roligare och lättare om man planerar lite i förväg!

Här har vi samlat våra bästa tips för segling i eskader både i Sverige och utomlands.

Code of conduct

För att seglingen ska vara en säker och positiv upplevelse för alla har vi tagit fram några riktlinjer för skeppare och besättning.

Policy Sverige

Hur funkar egentligen segling i eskadrar? Här berättar vi om hur besättningar sätts samman, anmälan och genomförande samt om försäkring och kostnader.