VÄSTKUSTESKADER

4-6 JUNI

Västkusten here we COOOME!! She Captain bjuder in till en häftig eskaderhelg, med segel-eller motorbåt. Vi tar sikte mot området Hyppeln-Rörö-Knippla och Åstol, den 4-6 juni. Det blir en kick ass upplevelse utan dess like, med massor med pepp, skratt och dans! Aldrig varit på eskader innan? This is your chance! Alla The Club medlemmar som är minst 18 år kan delta, oavsett tidigare erfarenhet. Vi fördelar besättninarna på båtarna med bästa möjliga mix av noviser och erfarna.


Vi gillar verkligen att köra eskader med vänner, men vi vill även att She Captain nätverket ska växa och därför önskar vi att du som anmäler dig med egen (eller kan låna och delta med annas) båt upplåter hälften av gastplatserna till anda She Captains. Detta är ett supertillfälle att lära känna andra i vårt fantastiska nätverk. Du har möjlighet att önska den kompetens du behöver på dina gastar, och skulle du vilja ha en erfaren skeppare ombord så kan vi även fixa det! Nu är det Kick Ass som gäller.


Deltataravgiften är 0kr för dig som deltar med egen (eller annans) båt. För medföljande vänner är avgiften 200kr och för She Captains som söker gastplats är deltagaravgiften 1000kr.


Deltagaravgiften kommer att möjliggöra att vi kan hyra två lite större båtar och på så sätt kan fixa så att fler kvinnor kan komma ut på vattnet och delta i eskadern!


We´re gonna have so much fun!!!


Lördagen 4 juni seglar/åker alla deltagande båtar från respektive hemmahamn till området runt Hyppel-Rörö-Knippla. Vi återkommer om vilken hamn vi kommer att lägga till i längre fram.  Räkna med hela lördagen för transporten. På kvällen samlas vi för att mingal, umgås och äta på våra respektive middagar och dansa loss på bryggan.


På söndagen lämnar vi ön och de som vill utmanar varandra i lättsam seglingstävling  mellan öar och kobbar på vägen mot Åstol och övriga tar sig dit på sitt sätt. Det första man ser av Åstol är bergen och de vita husen som nästan alla är belägna i öst-västlig riktning. Väl inne i hamnen fascineras man av den unika vik som bildar en naturlig och skyddad hamn. Ön befolkades på mitten av 1760-talet i samband med en av de stora sillperioderna och Åstol utvecklades till ett unikt samhälle. Idag bor 200 människor året runt på ön. Här har vi både brygga och restaurang bokade för en gemensam middag. En särskild anmälan till middagen kommer att skickas ut till antagna deltagare på eskadern.


På måndagen samlas vi för en sista kickass She Captain aktivitet innan vi tar oss hem.


ALLT DU BEHÖVER VETA

När

4-6 juni, 2022. Räkna med avfärd från båtens hemmahamn på lördagsmorgonen.


Var

Båtarna samlas lördagen 4 juni in en av hamnarna på Hyppeln-Rörö-Knippla. Vilken hamn det blir kommer att meddelas längre fram. På söndagen seglar/åker vi till Åstols hamn.


Vem kan åka med?

Alla medlemmar i The Club som är minst 18 år!

 

Hur anmäler jag mig?

Ordinarie anmälningstid har gått ut, men

VI VÄLKOMNAR FORTFARANDE SENA ANMÄLNINGAR!

 Anmälan och betalning av deltagaravgift görs via vår medlemsapp Cardskipper.

Alla som vill delta (med eller utan båt) behöver fylla i anmälningsformuläret
som finns länkat i Cardskipper.

Inte medlem än? Läs mer om vårt medlemskap och Cardskipper här


Avgift

Kommer med egen eller lånad båt   0kr

Medföljande vän 200kr

Gast utan egen båt  1000kr

Kostnader för hamnavgift, bränsle, mat och dryck tillkommer.


Anmälan är BINDANDE efter att du som medföljande vän eller gast betalat deltagaravgiften.
Du som vill delta med egen båt, behöver endast fylla i anmälningsformuläret.


Skulle eskadern bli fulltecknad, återbetalas självklart hela anmälningsavgiften. Detta gäller även om den båt du har blivit placerad på inte kan delta pga tex sjukdom.


Tips & Tricks för eskader

Eskaderlivet blir sååå mycket roligare och lättare om man planerar lite i förväg. Här har vi samlat våra bästa Tips & Tricks för eskadrar.


She Captain Policy och Code of Conduct för skeppare och besättning 

För att seglingen ska vara en säker och positiv upplevelse för alla har vi tagit fram Policy för eskader i Sverige och en Code of conduct för skeppare och besättning vid eskadrar. De gäller i tillämpliga delar. Läs gärna denna information innan du bokar!


Har du frågor

Mejla eskader@shecaptain.se och ange "Västkusten 2022" i ämnesfältet.


Nu rockar vi loss 4-6 juni 2022, woohooo!!