She Captains logotyp

POLICY ESKADER UTOMLANDS

Har du frågor? Kontakta Team Eskader på eskader@shecaptain.se.

Policy eskader i främmande vatten

She Captain är ett kvinnligt nätverk som syftar till att få fler kvinnor att komma ut på sjön. Genom att organisera seglingar och eskadrar med kvinnliga skeppare och besättningar ges fler kvinnor trygga och säkra möjligheter att aktivt delta i sjölivet. Gemensamma utflykter och sightseeing anordnas inte av She Captain.


Eskadrarna är till för att ge upplevelser och erfarenhet av segling utan att det är seglingskurs. She Captain eftersträvar att sätta samman besättningar med blandad erfarenhet, allt från nybörjare till mycket erfarna seglare och skeppare där vi lär av varandra. Tillsammans hjälps alla åt att ge positiva upplevelser på sjön.


Deltagande och besättning

Eskaderseglingar utanför Sveriges gränser sker vanligen på lokalt inhyrda båtar utan skeppare (bareboat) i samarbete med en teknisk researrangör. För att kunna anmäla sig till en utlandseskader ska man vara medlem i vår medlemsklubb the Club.


Sammansättning av besättning

 • Skeppare till båtarna utses av eskaderledningen ur gruppen av She Captains som anmält sig.

 • Vid eskadrar utomlands är det önskvärt att deltagare som deltar i flera följande eskadrar roterar bland olika besättningar för att öka kunskapsspridandet och nätverkandet.

 • Max hälften av platserna ombord kan ges till en specifik grupp av deltagare.

 • Eskaderledningen fördelar deltagare på båtarna efter bästa förmåga och inkomna önskemål, samt rekryterar skeppare till samtliga förhyrda båtar. Vid fördelning av gastar eftersträvas en stor bredd i seglingskompetens och båtmanövrering för att befrämja lärande för samtliga ombord. Vi lär oss alla av varandra och av att lära ut och dela med oss av våra kunskaper.


Anmälan

 • Eskader utomlands annonseras i She Captains Facebook-grupp, She Captains hemsida och via den digitala medlemsappen Cardskipper. Eskadrarna annonseras även genom researrangörens webbplats.

 • Anmälan sker direkt till researrangören genom formulär denne erbjuder, och är bekräftad först efter att bokningsavgift har erlagts. Bokningsavgiften återbetalas inte vid avanmälan.

 • I samband med anmälan kan deltagare önska dela hytt och/eller båt med specificerad annan (eller flera) She Captain.

 • Om vissa grupper ges förtur ska detta framgå vid annonsering.

 • Anmälda deltagare tilldelas plats enligt ”först till kvarn”-principen.

 • Anmälda deltagare tilldelas plats enligt ”först till kvarn”-principen, dock behövs en tillräckligt kompetent besättning för att framföra båten. Antalet platser för nybörjare, eller personer med mindre erfarenhet, kan därför komma att begränsas.

 • Eskaderledningen fördelar deltagare på båtarna efter bästa förmåga och inkomna önskemål, samt rekryterar skeppare till samtliga förhyrda båtar.


Försäkringar
Båten är försäkrad, vanligtvis ingår även självriskeliminering i båthyran.


Om båtskada eller annat uppstår som ska ersättas delar besättningen solidariskt på reparations-/självriskkostnaderna oavsett vållande.


Deltagare förväntas ha personlig olycksfallsförsäkring och rekommenderas att ha reseförsäkring.

Tips & tricks

Eskaderlivet blir sååå mycket roligare och lättare om man planerar lite i förväg!

Här har vi samlat våra bästa tips för segling i eskader både i Sverige och utomlands.

Code of conduct

För att seglingen ska vara en säker och positiv upplevelse för alla har vi tagit fram några riktlinjer för skeppare och besättning.