She Captains logotyp

PRESSMEDDELANDE 2023-05-25

REKORDINTRESSE FÖR
SHE CAPTAINS STOCKHOLMSESKADER

- SIKTAR PÅ NYTT DELTAGARREKORD UNDER JUBILEUMSÅRET 2023

Det kvinnliga båt- och seglingssällskapet She Captain arrangerar för femte året sin populära eskader i Stockholms skärgård och intresset är rekordstort.


Nätverket She Captain grundades 2017 med en klar vision om att öka jämställdheten på sjön. Nätverket har vuxit stadigt och har idag mer än 7 500 medlemmar där majoriteten finns i Sverige, men hela 10 nationaliteter finns representerade bland medlemmarna. Eskadrar, både utomlands och i Sverige, är en del av verksamhetsplanen tillsammans med event, meet-ups och ett stärkt fokus på kompetensutveckling.


”Våra eskadrar är en otroligt viktig symbol för She Captain, här möts medlemmar i nätverket i praktiken ute till sjöss och får tillfälle till den dialog, inspiration och lärande i trygg miljö som är grunden för hela vår verksamhet. Vår Stockholmseskader har funnits med oss sedan start och i år firar den fem år, en riktig milstolpe som vi kommer att uppmärksamma stort” säger Louise Callenberg, ordförande i She Captain.  


Intresset för Stockholmseskadern är alltid stort, det har blivit en viktig kulturbärare för verksamheten och många bokar upp första helgen i september redan året innan. I år är intresset ovanligt stort, innan april månad var slut hade över 100 kvinnor anmält intresse för årets eskader och siffran fortsätter att växa. Rekordåret 2019 landade på 130 kvinnor fördelade på 30 båtar och i år – jubileumsåret - ligger ambitionsnivån snäppet högre. För att kunna erbjuda alla som anmäler intresse till eskadern möjlighet att följa med behövs fler båtar, både segelbåtar och motorbåtar, som skeppas av kvinnor alternativt möjlighet att låna/hyra båtar där She Captain tillsätter meriterade skeppare ur sitt nätverk. En av de viktigaste principerna med She Captains eskadrar är att alla kan vara med oavsett tidigare erfarenheter. Besättningarna på båtarna fördelas för att få bästa möjliga mix av nybörjare och erfarenhet, med syfte att växa nätverket genom att träffa och spendera tid ombord tillsammans med nya bekantskaper. 


Stockholmseskadern startar även i år sedvanligt med en samling i mellersta skärgården fredag eftermiddag för bryggmingel, grill och bastu för att under lördagen ta sig vidare mot Sandhamn och after-sea, middag på Sandhamns Seglarhotell innan hemfärd under söndagen. Helgen kantas av många aktiviteter, lärande och skoj. 


”Vi har laddat med ett extra härligt jubileumsprogram och är både peppade och förberedda att slå vårt eget deltagarrekord i år. Har du funderat på att anmäla dig så tveka inte, vi lovar en upplevelse för livet. Framförallt behöver vi nu fler skeppare med tillgång till båt så att alla som anmält sitt intresse som gast får möjlighet att vara med och vi tillsammans slår världsrekord – igen!” säger Cecilia Hedin, projektledare för årets Stockholmseskader hos She Captain. 


Om She Captain

She Captain är ett kvinnligt seglings- och båtnätverk vars syfte är att stärka kvinnors roll på sjön. Genom eskaderseglingar, utbildningar och nätverksträffar vill She Captain möjliggöra för fler kvinnor att känna sig tryggare till sjöss. Nätverket startade som en grupp på Facebook 2017 och har idag över 7 500 medlemmar som genom inspiration och kunskapsutbyte arbetar för ett mer jämställd båtliv. Nätverkets drivs som en ideell förening. 


För ytterligare frågor, vänligen kontakta Eva Lundström, kommunikationsansvarig She Captain,
072-180 23 35 eller kommunikation@shecaptain.se

<< Fler pressmeddelanden