She Captains logotyp

ESKADER I CYKLADERNA, GREKLAND

5-12 oktober

GREKLANDSESKADERN INSTÄLLD

Vi är ledsna att behöva meddela att vi tyvärr inte fått in tillräckligt många anmälningar för att kunna genomföra eskadern i Grekland i höst. För att kunna genomföra en utlandseskader behövs förutom tillräckligt många anmälningar också rätt mix av kompetens bland de anmälda för att kunna genomföra eskadern på ett säkert och tryggt sätt.

Tyvärr brister det på båda punkterna denna gång. Vi satsar nu på att komma iväg till Västindien i mars och hoppas att ni som gjort en förhandsanmälan kanske är intresserade av den eskadern. Anmälan kommer inom en inte alltför lång framtid så håll ögonen öppna!

Höstens utlandseskader går av stapeln den 5-12 oktober till vackra GREKLAND och ögruppen CYKLADERNA! Passa på att förlänga seglingssäsongen på sydligare breddgrader tillsammans med andra härliga She Captains. 


Vi har bokat fyra segelbåtar i storleksklassen 43-52 fot, totalt 35 platser, och är laddade för en riktigt härlig vecka! Grekland bjuder på sensommarväder med temperaturer som brukar ligga på mellan 16-23 grader under perioden.


Grekland och öarna i Cykladerna kännetecknas av ett fantastiskt kustlandskap och fina seglingsvatten med vackra öar och byar. Vi kommer att utgå från Lavrion och segla och göra en härlig rutt i området.  


Tillsammans skapar vi en vecka full av magiska naturupplevelser, nya vänner, spännande upptåg och massor av roliga minnen. Missa inte den här chansen att uppleva Cykladerna tillsammans med likasinnade She Captains!


HOOYAH!! LET’S GET READY FOR A NEW ADVENTURE!Bli medlem i the Club för att delta

Alla kvinnor över 18 år kan delta på våra eskadrar! Du behöver bara bli medlem i She Captains medlemsklubb the Club.

Förutom exklusiv möjlighet att delta i alla våra olika eskadrar och aktiviteter ger medlemsskapet ger dig fler förmåner som exempelvis schyssta medlemspriser i vår webbshop och i Moorys stora sortiment!

Allt du behöver veta

Datum

5-12 oktober


Plats

Cykladerna i Grekland, vi utgår från Lavrion.


Anmälan

Du anmäler dig till eskadern via vår digitala medlemstjänst Cardskipper.


Vid anmälan får du fylla i din erfarenhet och kunskapsnivå, samt uppge de passuppgifter som behövs för flygbokningen (dubbelkolla giltighetstiden för ditt pass!)  Utifrån detta kommer eskaderledningen sätta samman en besättning till båtarna med lagom mix av erfarna seglare och mindre erfarna/nybörjare, samt en skeppare och co-skipper. Skepparen ska ha kustskepparexamen och seglat aktivt de senaste fem åren. 


Vi tillämpar turordning i anmälan i den mån det är möjligt.


Har du kvalifikationer (kustskeppare) och tycker att det skulle vara roligt att delta som skeppare så ange det i formuläret vid anmälan.


Den 26 maj får du besked via mejl om du har fått plats eller inte. Platserbjudandet är bara giltig i 5 dagar. Du tackar ja till erbjudandet genom att betala bokningsavgiften på 6 000 kronor i Cardskipper. Anmälan är bindande när du betalat bokningsavgift och återbetalas inte vid egen avbokning. 


Du ska slutbetala resan senast den 15 augusti. Om det inte skulle bli tillräckligt antal deltagare för att fylla båtarna, eller om besättningarna inte har nödvändig kompetens för att genomföra en säker eskader, kan resan komma att ställas in helt. Du har då rätt att återfå avgiften du betalat. Eskadern genomförs vid minst 2 fyllda båtar.


Kostnad

I priset för vår medlemsresa på 12 800 kronor ingår flyg T/R Arlanda – Aten inklusive flygskatter, ett incheckat bagage (23 kg) och ett handbagage (5 kg). Dessutom ingår del i båthyra, del i dubbelkoj inklusive  lakan och handdukar samt slutstädning.  Samt transfer T/R Atens flygplats - marinan samt plats på en välutrustad båt.

För de som väljer att själva boka och bekosta eget flyg kostar resan 9 800 kronor. Då ingår del i båthyra, del i dubbelkoj inklusive  lakan och handdukar samt slutstädning. Flyg som bokas måste passa med våra övriga tider för resan, dvs. vara framme i Lavrion senast klockan 16 den 5 oktober. Hemresa kan bokas från klockan 12 den 12 oktober. Transfer bokas och betalas själv. 


Du som utses till skeppare av eskaderledningen får en rabatt på 2 000 kronor. För den som vill ha en enkelhytt tillkommer 1 000 kronor - kontakta eskader@shecaptain.se om det är ett önskemål.


Notera att resan är en medlemsresa utan vinstsyfte, vilket gör att den inte omfattas av paketreselagen. Vi hjälps alla åt att göra den här resan till en fantastisk vecka och du som deltagare förväntas vilja delta aktivt i planeringen inför resan genom 1-2 digitala eller fysiska möten tillsammans med besättningen på din båt, för att lära känna varandra och planera matinköp i förväg. Under själva eskadern hjälps alla ombord åt med alla sysslor, undantaget skepparen.

 

Tillkommande kostnader

Förbrukad diesel, hamn/bojavgifter, mat ombord och iland samt privata utgifter.


Varje båt behöver lägga en depositionsavgift på  600 EUR per båt. Denna avgift betalas tillbaka efter slutbesiktning av båten förutsatt att inga skador uppkommit som besättningen gjort sig skyldig till. Eventuella skador delar besättningen solidariskt på i enlighet med vår eskaderpolicy.


Deltagare

Alla  medlemmar i She Captain The Club över 18 år är välkomna att delta oavsett erfarenhet! Är du inte redan medlem kan du bli det här >>

 

OBS! Du behöver ladda ned appen CardSkipper eller logga in på webbgränssnittet för att bli medlem och kunna anmäla dig till alla She Captains eskadrar och events!


Byte av resenär

Byte av resenär är möjlig fram till sju dygn innan avfärd, om lämplig ersättare finns och har godkänts av She Captains eskaderledning. Byte av resenär medför en ombokningsavgift för deltagaren. Kontakta eskader@shecaptain.se om behovet skulle uppstå.

 

Egen reseförsäkring

Det är upp till varje enskild deltagare att säkerställa att hon har en egen reseförsäkring.

Våra segelbåtar i Grekland

Precis som i tidigare eskadrar hyr vi båtarna från Dream Yatch Charter.


Har du frågor om eskadern är du välkommen att kontakta eskaderledningen på eskader@shecaptain.se. Ange "Grekland 2024" i ämnesfältet.

Tips & tricks

Eskaderlivet blir sååå mycket roligare och lättare om man planerar lite i förväg!

Här har vi samlat våra bästa tips för segling i eskader både i Sverige och utomlands.

Code of conduct

För att seglingen ska vara en säker och positiv upplevelse för alla har vi tagit fram några riktlinjer för skeppare och besättning.

Policy utomlands

Hur funkar egentligen segling i eskadrar utomlands? Här berättar vi om hur besättningar sätts samman, anmälan och genomförande samt om försäkring och kostnader.