She Captains logotyp

LEDARSKAP OMBORD - WORKSHOP

20 mars + 2 maj

Välkommen till en  favorit i repris,  en extremt gedigen workshop i tre delar där vi fördjupar oss i hur vi kan utvecklas som ledare ombord .  En bra skeppare behöver inte  bara ha kunskaper i navigation och hur man hanterar sin båt utan även jobba på färdigheter som får besättningen att känna sig trygg och delaktig, utvecklas och utmanas.  Den här kursen vänder sig till dig som vill  delta som skeppare på en eskader eller  vill reflektera om hur du får din besättning att samspela så bra som möjligt oavsett om det är vänner, kollegor, familj, barn eller okända gastar ombord. 


Vi kommer att träffas två vardagskvällar i Stockholm under våren och ha workshops som kretsar kring skepparens ledarskap och kompetens. Vi följer upp med ett digitalt möte i oktober där vi reflekterar om lärdomar.  Vad utgör en bra skeppare? Hur förmedlar man lust och glädje till sina gastar? Hur hanterar man olika kritiska situationer? Vem sätter reglerna ombord? Vad ingår i skepparens ansvar och vad ingår inte? Alla tillfällen inkluderar diskussioner där deltagarna får reflektera över sitt eget ledarskap och dela tips och erfarenheter.


Workshopen leds av vår ordförande Louise Callenberg och eskaderveteranen Eva Söderstedt. Louise har lång erfarenhet av att vara på sjön och även segla Gotland Runt med  kvinnlig besättning. Louise drivs  av ledarskap och chefskap och hur man utvecklar organisationer och samhället mot framtiden. Hon har jobbat både statligt, privat och inom föreningslivet med dessa frågor och är grundare och lead trainer på Leadership ARTS. Eva har bakgrund som kursledare för förarbevis, kustskeppare, båtcoach, seglingsinstruktör mm och har deltagit som skeppare och seglingsledare på otaliga SheCaptain-eskadrar. Utöver ett stort intresse för båtar, så har hon full koll på allt som har att göra med med ekonomi, skatter och redovisning och har lång erfarenhet av ledarskap internationellt  inom näringslivet. 


Du behöver vara medlem i the Club

Alla kvinnor kan delta på kursen! Du behöver bara bli medlem i She Captains medlemsklubb the Club.

Förutom exklusiv möjlighet att delta i alla våra olika kurser, event och eskadrar ger medlemsskapet dig fler förmåner, bland annat schyssta medlemspriser i vår webbshop och på Moorys stora sortiment av båttillbehör!

Allt du behöver veta

Datum

* 20 mars, klockan 18-21. Del 1: Skepparens kompetens och ledarskap.

*  2 maj, klockan 18-21. Del 2: Praktiskt ledarskap ombord.

* Oktober - uppföljning i ett digitalt möte.


Plats

The Park Södra, Magnus Ladulåsgatan 1, våning 3, Stockholm eller delta digitalt via Zoom-länk.


Deltagare

Det finns inga förkunskapskrav för den här workshopen, alla som är medlemmar i She Captain the Club är välkomna!  Inte medlem än? Bli det här >>   


Deltagande i workshopen eller liknande är meriterande om du vill vara skeppare på en av She Captains utlandseskadrar. För dig som inte tidigare skeppat på en She Captain-eskader, men som vill göra det under 2024  är det här en superbra kurs att gå!  Gick du kursen förra året och vill gå den igen? Varmt välkommen!


Anmälan

Anmälan sker via CardSkipper, vår digitala medlemsapp för the Club medlemmar. 


Kostnad

2 000 kronor för She Captain the Club medlemmar, som deltar fysiskt på The Park.  Matig smörgås och kaffe ingår vid båda tillfällena. Deltagare som deltar digitalt via Zoom-länk betalar 1 200 kronor.  


Om du vill gå kursen för andra gången, skicka ett mejl till utbildning@shecaptain.com. Du får chansen att delta fysiskt för den lägre kostnaden 1 200 kronor.Har du frågor gällande kursen kan du mejla utbildning@shecaptain.se.