She Captains logotyp

VÄSTKUSTESKADER

31 MAJ - 2 JUNI

She Captain rockar loss på Västkusten! Häng med på en häftig eskaderhelg på västkusten, med segel- eller motorbåt den 31 maj - 2 juni. Vi tar sikte mot Vinga och Åstol. Det blir en kickass upplevelse utan dess like, med massor av pepp, skratt och dans! Aldrig varit på eskader innan? This is your chance! 


Alla medlemmar i the Club som är minst 18 år kan delta, oavsett tidigare erfarenhet. Vi fördelar besättningarna på båtarna med bästa möjliga mix av noviser och erfarna. 


Vi gillar verkligen att åka på eskader med vänner men eftersom vi vill att She Captain nätverket ska växa önskar vi att du som anmäler dig med egen båt upplåter hälften av gastplatserna till andra She Captains. Detta är ett fantastiskt spännande sätt att lära känna många coola She Captains och att ge fler chansen att få komma ut på sjön. Du som skeppare har möjlighet att önska den kompetens och erfarenhet du behöver på dina gastar i anmälan.


Du som saknar egen båt, men gärna vill gasta, anmäl dig - och du kommer att få lära känna många nya vänner bland alla härliga She Captains! 


Göteborg har en fantastisk skärgård, som är lättillgänglig, och det gör att även du med mindre segelbåt gärna kan vara med, då dagsettapperna inte kommer bli långa, och både Norra och Södra skärgården är nära nästan var du än har hemmahamnen.


I skeppargruppen stämmer vi av väder och vind så att alla känner sig bekväma att avsegla. Vindar över 10 m/s kan förändra planeringen. Vid kuling kan beroende på vindriktningen seglingen ställas in.


We're gonna have so much fun!!! Fredagen den 31 maj seglar/åker alla deltagande båtar från respektive hemmahamn till Vinga. Där möts vi vid upp i hamnen  eftermiddag/kväll för gemensamt mingel. Räkna med att vara ledig hela fredagen eftersom båtarna har olika långt till Vinga och kan behöva hela dagen för transporten. På kvällen samlas vi för att umgås och äta våra respektive middagar tillsammans och förstås med att dansa loss på bryggan. När mörkret fallit beger vi oss upp på ön för att Ligga Fyr. Har du aldrig testat en eskader förut? Då har du missat en grymt häftig upplevelse!!!


På lördagen lämnar vi ön och de som vill utmanar varandra i en lättsam seglingstävling mellan öar och kobbar på vägen mot Åstol medan övriga tar sig dit på sitt sätt. Det första man ser av Åstol är bergen och de vita husen som nästan alla är belägna i öst-västlig riktning. Väl inne i hamnen fascineras man av den unika vik som bildar en naturlig och skyddad hamn. Ön började befolkas på mitten av 1760-talet i samband med en av de stora sillperioderna och Åstol utvecklades till ett unikt samhälle. Idag bor 200 människor året runt på ön. Här har vi både brygga och restaurang Rökeriet bokade för en gemensam middag och party på kvällen. En särskild anmälan för deltagande på middagen kommer att skickas ut till antagna deltagare på eskadern. 


På söndag morgon samlas vi för en sista kickass She Captain aktivitet innan vi tar oss tillbaka till hemmahamnarna igen. 


Bli medlem i the Club för att delta

Alla kvinnor över 18 år kan delta på våra eskadrar! Du behöver bara bli medlem i She Captains medlemsklubb the Club.

Förutom exklusiv möjlighet att delta i alla våra olika eskadrar, kurser och andra aktiviteter ger medlemsskapet ger dig fler förmåner som exempelvis schyssta medlemspriser i vår webbshop och i Moorys stora sortiment!

Allt du behöver veta

Datum

31 maj - 2 juni


Plats

Båtarna samlas fredagen den 31 maj på Vinga under eftermiddag/kväll. På lördagen seglar/åker vi till Åstol. Under söndagen blir det hemfärd till respektive hemmahamn.


Anmälan

Anmälan öppnar den 5 april och stänger den 21 april. Antalet platser på eskadern avgörs av hur många båtar som anmäls. Vill du gasta, anmäl dig snabbt för att säkra din plats. Du får mejlbekräftelse när vi har bemannat båtarna. Vi kommer anta båtar och gastar löpande. Du får en bekräftelse på mejl senast den 1 maj.


Du anmäler dig till eskadern via vår digitala medlemstjänst Cardskipper. Är du inte medlem i the Club, bli det först! Läs mer om vårt medlemskap och Cardskipper


För dig som båtägare räcker det att du fyller i anmälningsformuläret. Du som vill delta som gast behöver både fylla i anmälningsformuläret och betala deltagaravgiften.


OBS! Du behöver ladda ned appen CardSkipper eller logga in på datorn för att bli medlem och kunna anmäla dig till alla She Captains eskadrar och events.


Kostnad

0 kronor om du kommer med egen båt.

300 kronor du om är gast/vän.


Kostnader som tillkommer är hamnavgifter, drivmedel samt mat och dryck. Restaurangbesöket på lördagen är frivilligt och betalas separat via Cardskipper för de som anmäler sig till detta.


Anmälan är bindande. Återbetalning av anmälningsavgift sker om du inte fått plats vid eskadern, eller om båtägaren blir sjuk och båten inte kommer att kunna delta (och vi inte har möjlighet att placera dig på en annan båt).


Deltagare

Alla  medlemmar i She Captain the Club över 18 år är välkomna att delta oavsett erfarenhet! 


HOOYAH !!Har du frågor om eskadern är du välkommen att kontakta eskaderledningen på eskader@shecaptain.se. 

Tips & tricks

Eskaderlivet blir sååå mycket roligare och lättare om man planerar lite i förväg!

Här har vi samlat våra bästa tips för segling i eskader både i Sverige och utomlands.

Code of conduct

För att seglingen ska vara en säker och positiv upplevelse för alla har vi tagit fram några riktlinjer för skeppare och besättning.

Policy Sverige

Hur funkar egentligen segling i eskadrar? Här berättar vi om hur besättningar sätts samman, anmälan och genomförande samt om försäkring och kostnader.