She Captains logotyp

SOMMARESKADER ÅLAND

28 JULI - 4 AUGUSTI

Eskadern inställd
Tyvärr har för få anmält sig till Ålandseskadern för att vi ska kunna driva den på ett rimligt sätt. Därför har vi har tvingats ta det tråkiga beslutet att ställa in denna eskader.

She Captains utlandseskadrar är verkligen fantastiska upplevelser, men eftersom vi har en så underbar skärgård på nära hand, både i Sverige men även i våra nära grannländer, har vi under en period haft en önskan om att genomföra en lite längre sammanhållande eskader i närområdet. I år har vi bestämt oss för att göra ett första pilot-försök på detta format med egna båtar och med utgångspunkt från Stockholm - och vi vill förstås att du följer med när She Captain i sommar drar till Åland! 😃

 

Alla kan vara med oberoende av förkunskaper 

Att delta i en eskader är något alldeles speciellt och She Captains eskadrar är extra underbara! Vi som deltar älskar att träffa likasinnade, att inspirera och peppa varandra. Så en av de viktigaste principerna med She Captains eskadrar är att alla kan vara med oavsett tidigare erfarenheter. Vi fördelar besättningarna på båtarna med bästa möjliga mix av noviser och båtvana personer.


Det är trevligt att åka på eskader med vänner, men vi vill gärna att She Captain nätverket ska växa och därför önskar vi att du som anmäler dig med egen båt upplåter hälften av gastplatserna på båten till andra She Captains. Detta är ett fantastiskt spännande sätt att lära känna andra coola She Captains och ge fler chansen att få komma ut på sjön och kanske till och med få nya vänner för livet på köpet.


Du har möjlighet att önska den kompetens och erfarenhet du behöver på dina gastar i anmälan. Du som känner dig lite osäker som skeppare, kan alltså önska dig en erfaren besättning och tvärtom, du som erfaren skeppare har möjlighet att välkomna entusiastiska noviser. Tillsammans stärker, peppar, inspirerar och stöttar vi varandra att bli starka och självständiga på sjön!!

 

Vi kommer att ha en fantastisk vecka! 

Vi siktar på att samlas i området kring Finnhamn i slutet på vecka 30 för att gemensamt i lagom långa etapper ta oss över Östersjön till Åland och vackra Rödhamn och Mariehamn under några dagar. Vi genomför skepparmöten varje morgon, där vi lägger upp planen för dagen, seglar i gemenskap både under överfarten och mellan öarna till vackra naturupplevelser i både naturhamnar och gästhamnar längs med vägen.


Har du önskat göra en överfart till Åland men känt dig lite osäker på att genomföra detta på ett säkert sätt? Nu samlar vi oss för en gemensam överfart där vi hjälper och peppar varandra att bygga ett större självförtroende och nyttiga erfarenheter inför framtida seglatser. Vi har rutinerade eskaderledare med som hjälper till så att detta blir en lärorik och trygg upplevelse!


För att hålla ihop eskadern och för att kunna hantera de praktiska arrangemangen har vi satt ett tak på maximalt 10 deltagande båtar.


Bli medlem i the Club för att delta

Alla kvinnor över 18 år kan delta på våra eskadrar! Du behöver bara bli medlem i She Captains medlemsklubb the Club.

Förutom exklusiv möjlighet att delta i alla våra olika eskadrar, kurser och andra aktiviteter ger medlemsskapet ger dig fler förmåner som exempelvis schyssta medlemspriser i vår webbshop och i Moorys stora sortiment!

Allt du behöver veta

Datum

28 juli - 4 augusti


Plats

Båtarna samlas i Finnhamn under helgen 27-28 juli med sikte på att segla tillsammans från och med söndagen den 28 juli. Vi tar sikte på Åland i lagom etapper med sikte på både Rödhamn och Mariehamn där vi stannar några dagar innan vi vänder tillbaka till Sverige igen.


Anmälan

OBS! Anmälan öppnar i maj. 


Du anmäler dig till eskadern via vår digitala medlemsappt Cardskipper som du laddar ner i samband med att du blir medlem i the Club. Fyll i formuläret där du svarar på frågor om du kommer med egen båteller önskar vara gast samt övrig information som efterfrågas. Är du inte medlem i the Club? Läs mer om medlemskapet och Cardskipper.


Antalet deltagare begränsas först och främst av hur många båtar som anmäler sig, så vill du gasta, anmäl dig tidigt för att säkra din plats. Platserna fördelas efter anmälningsdatum, antal tillgängliga platser och av skepparen önskad kunskapsnivå. Du får bekräftelse på om du har fått plats på eskadern senast under juni.


OBS! Du behöver ladda ned appen CardSkipper eller logga in på datorn för att bli medlem och kunna anmäla dig till alla She Captains eskadrar och events.


Deltagare

Alla medlemmar i She Captain the Club över 18 år är välkomna att delta oavsett erfarenhet!


För dig som ska vara skeppare

I anmälningsformuläret anger du all viktig information så som vilken hamn du utgår från, vilken kompetensnivå som du önskar på dina gastar, vilka dina egna gastar är, hur många du kan ta ombord, båtens utrustning etc.


För dig som ska vara gast

Båtarna finns i olika hamnar så räkna med att behöva vara ledig någon/några dagar runt eskaderns datum, eftersom båtar som ligger en bit från vår starthamn kan behöva ge sig av dit dagen innan. Skepparen avgör vilken samlingstid och avgångstid som gäller för just din båt.


Kostnad

0 kronor om du kommer med egen båt.

500 kronor du om är gast/vän.


Kostnader som tillkommer utöver detta är exempelvis hamnavgifter, drivmedel, mat och dryck att fördelas mellan besättningen på varje båt (skepparen är undantagen eftersom hon ställer upp med sin båt), samt eventuella gemensamma middagar på restaurang (frivilligt). Betalningsinformation skickas ut via Cardskipper senast under juni.


Nu drar She Captain till Åland! HOOYAH !!Har du frågor om eskadern är du välkommen att kontakta eskaderledningen på eskader@shecaptain.se. Ange "Sommareskader 2024" i ämnesfältet.

Tips & tricks

Eskaderlivet blir sååå mycket roligare och lättare om man planerar lite i förväg!

Här har vi samlat våra bästa tips för segling i eskader både i Sverige och utomlands.

Code of conduct

För att seglingen ska vara en säker och positiv upplevelse för alla har vi tagit fram några riktlinjer för skeppare och besättning.

Policy Sverige

Hur funkar egentligen segling i eskadrar? Här berättar vi om hur besättningar sätts samman, anmälan och genomförande samt om försäkring och kostnader.