She Captains logotyp

ESKADER MALLORCA

11-18 MAJ

***** Fullbokad *****


Alla tillgängliga platser på eskadern har nu bokats. Om du vill vara med på reservlistan i händelse av något återbud kan du mejla eskader@shecaptain.se

NU ÖPPNAR VI ANMÄLAN till årets första utlandseskader som går av stapeln den 11-18 maj till ett nytt seglingsmål för oss - MALLORCA! 


Vi har bokat fyra segelbåtar i storleksklassen 43-52 fot, varav en katamaran - totalt 33 platser. Vi är laddade för en riktigt härlig eskader! Passa på att rivstarta seglingssäsongen på sydligare breddgrader tillsammans med andra sköna She Captains. Mallorca bjuder på försommarväder med temperaturer som normalt ligger mellan 16-23 grader under perioden.


Mallorca som tillhör ögruppen Balearerna kännetecknas av ett fantastiskt kustlandskap och fina seglingsvatten med välutrustade marinor. Vi planerar att segla på sydostsidan av ön och blanda kortare etapper med lite längre. Längs kusten finns massor av små fiskebyar och härliga stränder att utforska, och under veckan varvar vi gemensamma middagar och äventyr för samtliga besättningar med friare dagar och kvällar.

På varje båt behöver vi en skeppare, en co-skipper och ett antal gastar. She Captains eskaderledning fördelar besättningarna på båtarna med bästa mix av noviser och båtvana personer. Alla som är medlemmar i The Club och som är minst 18 år kan anmäla sig oavsett tidigare erfarenhet.


Tillsammans ser vi till att skapa en vecka full av magiska naturupplevelser, nya vänner, spännande upptåg och massor av roliga minnen! Missa inte den här chansen att uppleva Mallorca tillsammans med likasinnade She Captains!


HOOYAH!! 

Bli medlem i the Club för att delta

Alla kvinnor över 18 år kan delta på våra eskadrar! Du behöver bara bli medlem i She Captains medlemsklubb the Club.

Förutom exklusiv möjlighet att delta i alla våra olika eskadrar och aktiviteter ger medlemsskapet ger dig fler förmåner som exempelvis schyssta medlemspriser i vår webbshop och i Moorys stora sortiment!

Allt du behöver veta

Datum

11-18 maj


Plats

Palma, Mallora


Anmälan

Du anmäler dig till eskadern via vår digitala medlemstjänst Cardskipper.


Vid anmälan får du fylla i din erfarenhet och kunskapsnivå, samt uppge de passuppgifter som behövs för flygbokningen (dubbelkolla giltighetstiden för ditt pass!) Utifrån detta kommer eskaderledningen sätta samman en besättning till båtarna med lagom mix av erfarna seglare och mindre erfarna/nybörjare, samt en skeppare och co-skipper.Skepparen ska ha kustskepparexamen och seglat aktivt de senaste fem åren.


Har du kvalifikationer (kustskeppare) och tycker att det skulle vara roligt att delta som skeppare så ange det i formuläret vid anmälan.


Turordning i anmälan tillämpas i den mån det är möjligt.


Senast den 16 februari får du besked via mejl om du har fått plats eller inte. Du ska betala 6.000 kronor i samband med att du accepterar platsen och resterande belopp senast den 31 mars.


Om det inte blir tillräckligt antal deltagare för att fylla båtarna, eller besättningarna inte har nödvändig kompetens för att genomföra en säker eskader, kan resan komma att ställas in helt och du har då rätt att återfå den avgift du betalat. Eskadern genomförs vid minst två fyllda båtar.


Anmälan är bindande och vid egen avbeställning återbetalar vi inte deltagaravgiften.


Kostnad

Priset för denna medlemsresa är 11.800 kronor per person med avresa från Arlanda. Skeppare som utsetts av eskaderledningen får rabatt på 2.000 kronor. Vill du ha enkelhytt tillkommer en kostnad på 1.000 kronor - kontakta då eskader@shecaptain.se.


I priset ingår flyg T/R Arlanda – Palma inklusive flygskatter, ett incheckat bagage (23 kg) och ett handbagage (5 kg). Dessutom transfers T/R flygplats – marina, plats på komplett utrustad båt (exklusive flytvästar), del i dubbelkoj med lakan och handdukar samt slutstädning.


Notera att resan är en medlemsresa utan vinstsyfte, vilket gör att den inte omfattas av paketreselagen. Som deltagare förväntas du vilja delta aktivt i planeringen inför resan genom 1-2 digitala eller fysiska möten tillsammans med besättningen på din båt, för att lära känna varandra och planera matinköp i förväg. Under själva eskadern hjälps alla ombord åt med alla sysslor, undantaget skepparen.

 

Tillkommande kostnader

Förbrukad diesel, hamn/bojavgifter, mat ombord och i land samt privata utgifter. 


Varje båt behöver lägga en depositionsavgift på 600 EUR per båt. Avgiften återbetalas efter slutbesiktning av båten förutsatt att inga skador uppkommit som besättningen gjort sig skyldig till.


Deltagare

Alla  medlemmar i She Captain The Club över 18 år är välkomna att delta oavsett erfarenhet! Är du inte redan medlem kan du bli det här >>

 

OBS! Du behöver ladda ned appen CardSkipper eller logga in på webbgränssnittet för att bli medlem och kunna anmäla dig till alla She Captains eskadrar och events!


Byte av resenär

Byte av resenär är möjlig fram till sju dygn innan avfärd, om lämplig ersättare finns och har godkänts av She Captains eskaderledning. Byte av resenär medför en ombokningsavgift. Kontakta eskader@shecaptain.se om behovet skulle uppstå.

 

Egen reseförsäkring

Det är upp till varje enskild deltagare att säkerställa att hon har en egen reseförsäkring.

Våra segelbåtar i Mallorca

Precis som i tidigare eskadrar hyr vi båtarna från Dream Yatch Charter.


Har du frågor om eskadern är du välkommen att kontakta eskaderledningen på eskader@shecaptain.se. Ange "Mallorca 2024" i ämnesfältet.

Tips & tricks

Eskaderlivet blir sååå mycket roligare och lättare om man planerar lite i förväg!

Här har vi samlat våra bästa tips för segling i eskader både i Sverige och utomlands.

Code of conduct

För att seglingen ska vara en säker och positiv upplevelse för alla har vi tagit fram några riktlinjer för skeppare och besättning.

Policy utomlands

Hur funkar egentligen segling i eskadrar utomlands? Här berättar vi om hur besättningar sätts samman, anmälan och genomförande samt om försäkring och kostnader.