HELGSEGLING FÖR NYBÖRJARE

FULLSATT!

Tyvärr är platserna nu slut till detta event. Om du är intresserad kan du anmöla dig till kölistan på event@shecaptain.se så kontaktar vi dig om det skulle bli något återbud.

Är du sugen på att lära dig segla, men är nybörjare? Hänger du inte med när alla pratar i skumma termer.. tampar, lovart, fendrar, skota hit och vinscha där..? För andra året håller vi en nybörjarkurs i segling - en riktigt cool helgsegling i Stockholms härliga skärgård, ombord på en 50-fots segelbåt!  Under fyra fullspäckade dagar 18-21 augusti får du lära dig ALLT om grunderna i segling med både teori och praktik. Vi har teamat upp med Sailstar och kommer att segla deras superfina Operah, en Beneteau 50.


Den här grymma långhelgen kommer att ge dig praktisk grunderfarenhet av att vistas på och manövrera en större segelbåt. Under dagarna ombord varvar vi teori med praktik och du får tillfälle till att manövrera båten själv och prova tilläggningar, allt under överseende en erfaren instruktör. Vi går även igenom navigerings- och väjningsregler. Vi äter all mat ombord utom en av kvällarna då vi går på restaurang. 


PRELIMINÄRT PROGRAM


  • 18 augusti: Teori i cirka 3 timmar och sen seglar vi ut till någon fin vik i området omkring Grinda. Lunch, fika  och middag lagar vi tillsammans ombord på båten.

  • 19 augusti: Mer teori och sedan segling ut mot området omkring Möja. På kvällen går vi i hamn och äter på restaurang. 

  • 20 augusti: Fortsatt varvning av teori och praktik. 

  • 21 augusti: Segling hem och mer övning. 


Båten vi seglar heter Operah och har 4+1 kabiner, varav de fyra huvudkabinerna har egen toalett. Det finns en stor fin salong med kök och gemensamt utrymme. All säkerhetsutrustning finns ombord och det finns både flytväst och seglarställ (jacka+byxor) samt  flytoverall till alla. Sängkläder, badlakan och stor handduk finns, så det som du måste komma ihåg att ta med med själv är mobilen (och laddare), necessären, bra skor, varma kläder samt gärna underställ, mössa och vantar. 


Max antal deltagare är 6 coola She Captains och kursen genomförs vid minst 4 deltagare. I priset ingår del i dubbelhytt och all mat (exklusive krogbesök och alkoholhaltig dryck, som får tas med vid önskemål) samt kursmaterial ”Seglingens grunder 2.0”. 


Om du har matallergier eller är vegetarian/vegan/gluten/laktos så anger du det genom att mejla event@shecaptain.se i samband med anmälan. Det går även att boka till logi och frukost ombord för natten innan kursstart, för 350 kronor. Mejla oss om du önskar det! 


Du kommer att lära dig grunderna i segling motsvarande Seglarintyg 1.


Om du vill kan du även examinera dig för att få intyg på genomgången kurs av Sailstars instruktör. Detta sker mot särskild avgift 450 kronor. Om du redan har Seglarintyg 1 och Förarintyg kan du istället få Seglarintyg 2. 

ALLT DU BEHÖVER VETA

När?

Klockan 9 torsdag 18 augusti - cirka klockan 16 söndag den 21 augusti.


Var?

Kursen utgår från Viggbyholm i Täby.


Hur anmäler jag mig?

Du anmäler dig via CardSkipper, vår digitala medlemsapp. Medlemskap i She Captain The Club krävs. Är du inte medlem ännu? Det ordnar du lätt här>>


Vem kan vara med?

Alla våra medlemmar i The Club är välkomna. Det krävs inga andra förkunskaper än att du kan simma 200 meter vilket du intygar vid anmälan. 


Pris?

Priset för denna fantastiska helg är 7 300 kronor, minst 4 deltagare. Anmälan är bindande. Vid anmälningstillfället betalar du 2 000 kronor, resterande avgift betalas senast två veckor före kursstart, se betalningslänk i CardSkipper. Svep till höger i Cardskipper för att se att din bokning har mottagits. Detta syns under rubriken ”Biljetter”. 


Kölista? 

Oh nej… fick du inte plats? Mejla oss och skriv ”Köplats helgsegling” i rubriken, så kontaktar vi dig vid eventuellt återbud.


Har du frågor?

Kontakta event@shecaptain.se eller info@sailstar.se


HOOYAH!