She Captains logotyp

HELGSEGLING FORTSÄTTNINGSKURS

27-30 JULI

Har du redan provat att segla och har grundläggande kunskaper från seglarintyg 1 eller motsvarande, men vill fördjupa dina kunskaper och lära dig mer?  Häng med ut i Stockholms fina skärgård ombord på en 50-fots segelbåt 27-30 juli och lär dig mer om hur du trimmar segel med hjälp av cunningham, kick och akterliks sträckare. Under en härlig långhelg i juli blandas seglingsteori med  praktik av kryssar, slag och gippar! I samarbete med Sailstar erbjuder vi dig en kurs med möjlighet att få seglarintyg 2.


Kursen hålls ombord på Sailstars fina segelbåt Operah som är en Beneteau 50. Under dagarna ombord kommer teori varvas med praktik. Kursen ger dig mycket segling men även manövrering och tilläggning med större båt. Vi går även igenom navigering och väjningsregler. En typisk seglats kan se ut på följande sätt:


  • Vi startar första dagen med teori i cirka 3 timmar och sedan seglar vi ut till någon fin vik i området omkring Grinda. Lunch och middag ombord på båten.
  • Dag två fortsätter vi med teori och segling ut mot området omkring Möja. På kvällen går vi i hamn och äter på krog.
  • Dag tre fortsätter vi att varva teori med praktik för att sedan sista dagen spendera mest tid för att segla hem igen.


Kursen ger dig kunskaper motsvarande Seglarintyg 2. Om du redan har Förarintyg och Seglarintyg 1,kan du erhålla Seglarintyg 2 (seglarintygen är mot en extra avgift).


Båten har 4+1 kabiner, varav de fyra huvudkabinerna har varsin toalett. En stor salong med kök och gemensamt utrymme, samt erforderlig säkerhetsutrustning. 


Max sex  deltagare och kursen genomförs om det är minst fyra deltagare. I priset ingår del i dubbelhytt och mat (exklusive krogbesök).


Har du eventuella matallergier, diet eller vegetarian/vegan/gluten/laktos så anger du det vid anmälan till competence@shecaptain.se.

Du behöver vara medlem i the Club

Alla kvinnor över 18 år kan delta på kursen! Du behöver bara bli medlem i She Captains medlemsklubb the Club.

Förutom exklusiv möjlighet att delta i alla våra olika aktiviteter ger medlemsskapet ger dig fler förmåner, bland annat schyssta medlemspriser i vår webbshop!

Allt du behöver veta

Datum

Torsdag 27 juli , klockan 9 -  söndag 30 juli, cirka klockan 16.


Plats

Kursen utgår från Viggbyholm, Täby.


Deltagare

Alla She Captains The Club medlemmar är välkomna. Du bör har grundläggande kunskaper från seglarintyg 1 eller motsvarande och intygar att du kan simma 200 meter i samband med anmälan.


Anmälan

Du anmäler dig via Cardskipper, vår medlemsapp för medlemmar i the Club.


Kostnad

Pris per person: 7 900 kronor.


Vid bokningstillfället betalas en bokningsavgift på 3 000 kronor. Resterande del betalas senast två veckor innan kursen. 


Om du avbokar fram till två veckor innan kursstart återbetalar vi kursavgift minus bokningsavgift. Om du avbokar senare än två veckor innan kursstart sker ingen återbetalning.


Du har dock möjlighet att överlåta din plats utan extra kostnad till annan medlem i the Club. Kontakta competence@shecaptain.se, så kan vi kolla om det finns personer på reservlistan som vill överta din plats.


HOOYAH!


Har du frågor gällande seglingen kan du mejla competence@shecaptain.se