STOCKHOLMSESKADERN

2-4 SEPTEMBER

Nu öppnar bokningen för She Captains årliga eskader i Stockholms skärgård, som går av stapeln den första helgen i september. Traditionsenligt blir det både en Meet-Up i mysiga Norrviken på Runmarö, ett äventyrsrace på lördagen och en grym kväll i Sandhamn med gemensam middag för dem som önskar.


ALLA KAN VARA MED OBEROENDE AV FÖRKUNSKAPER

Att delta i en eskader är något alldeles speciellt och She Captains eskadrar är dessutom extra häftiga! Vi som deltar älskar att träffa likasinnade, att inspireras av varandra och peppa varandra. Så en av de viktigaste principerna med She Captains eskadrar är att alla kan vara med oavsett tidigare erfarenheter, vi fördelar besättningarna på båtarna med bästa möjliga mix av noviser och båtvana personer. Självklart hjälper vi alla varandra under eskadern och fördelar arbetssysslorna ombord mellan oss. 


Som vid tidigare eskadrar kommer vi att hjälpa till att fördela platser ombord på båtarna. För dig som anmäler dig med egen båt vill vi att hälften av platserna ombord ska vara lediga och erbjudas till She Captains som söker en gastplats. Vid anmälan anger du vilken kompetensnivå du önskar på dina gastar för att du ska känna dig trygg. Du som kanske känner dig lite osäker som skeppare, kan alltså önska dig en erfaren besättning och tvärtom, du som erfaren skeppare har möjlighet att välkomna entusiastiska noviser. Tillsammans skapar vi massa kick-ass energi och glädje på sjön, peppar, inspirerar och stöttar varandra.


VI KOMMER ATT GÖRA MASSA KUL PÅ VÅR ESKADER!

Fredagen den 2 september åker respektive segel/motorbåt från sin hemmahamn till Norrviken där vi lägger till vid Kryssarklubbens brygga. Det blir en fin tur genom skärgården och på kvällen umgås vi tillsammans på bryggan. Vi bastar och dansar under stjärnorna. 


På lördagen beger vi oss iväg på ett lättsamt äventyrsrace för båtarna. Vi möts upp igen på Sandhamn med sina vita stränder och alla litterära mord. Där äter alla som önskar en förbokad middag på Sandhamns Seglarhotell och med lite tur blir det dans också.


På söndagen samlas vi för en sista kick-ass She Captain aktivitet innan vi vänder hem. Räkna med att vara ledig hela fredagen och vara kvar på båten till söndag kväll eftersom båtarna har olika långt att ta sig till och från Norrviken och Sandhamn. 

ALLT DU BEHÖVER VETA


När?

2-4 september, 2022


Var?

Båtarna samlas fredag den 2 september vid Kryssarklubbens brygga i Norrviken (Runmarö) eftermiddag/kväll. På lördag den 3 september seglar vi till Sandhamn där vi har en bokad brygga.


Vem kan åka med?
Alla kvinnor över 18 år är välkomna!

 

När öppnar anmälan?

Anmälan öppnar den 15 juni och stänger den 7 augusti.
OBS! Antalet deltagare begränsas både av antal anmälda båtar och antal sittplatser vid den gemensamma middagen på Sandhamn, så först till kvarn gäller (efter antal tillgängliga platser och kunskapsnivå). Så vill du gasta, anmäl dig tidigt för att säkra din plats. Du får bekräftelse på om du fått plats på eskadern under augusti.


Hur anmäler jag mig?

Anmälan sker via appen Cardskipper som du laddar ner i samband med att du blir medlem i The Club, fyll i formuläret där du svarar på frågor om du kommer med egen båt 

eller önskar vara gast och övrig information som efterfrågas.

Registrera dig som medlem i The Club här>>


För dig som ska vara gast

Båtarna finns i olika hamnar så du bör räkna med att ha möjlighet att vara ledig hela fredagen, eftersom båtar som ligger en bit från Norrviken kan behöva ge sig av på morgonen. 


Kostnad

Du som kommer med egen båt: 0 kronor

Medlem i The Club: 300 kronor

Kostnader som tillkommer är exempelvis hamnavgifter, drivmedel, kostnad för samt mat och dryck samt den gemensamma middagen i Sandhamn (frivillig). Betalningsinformation skickas ut i mitten av augusti.


Tips & Tricks för eskader

Eskaderlivet blir sååå mycket roligare och lättare om man planerar lite i förväg. Här har vi samlat våra bästa Tips & Tricks för eskadrar.


She Captain Policy och Code of Conduct för skeppare och besättning 

För att seglingen ska vara en säker och positiv upplevelse för alla har vi tagit fram Policy för eskader i Sverige och en Code of conduct för skeppare och besättning vid eskadrar. De gäller i tillämpliga delar. Dessa dokument ska du ha läst igenom innan du bokar!


Har du frågor?

Mejla eskader@shecaptain.se  ange "Stockholm 2022" i ämnesfältet.


Nu rockar vi i Stockholm 2-4 september 2022, woohooo!!