STOCKHOLMSESKADERN

3-5 SEPTEMBER

Glädjande nyheter, nu öppnar bokningen för She Captains årliga eskader i Stockholms skärgård, första helgen i september. Traditionsenligt blir det både en  Meet-Up i mysiga Norrviken på Runmarö, ett funrace på lördagen och en grym kväll i Sandhamn med gemensam middag för dem som önskar.


Alla kan vara med oberoende av förkunskaper. Att delta i en eskader är något alldeles speciellt och She Captains eskadrar är dessutom extra häftiga! Vi som deltar älskar att träffa likasinnade, att inspireras av varandra och peppa varandra. Så en av de viktigaste principerna med She Captains eskadrar är att alla kan vara med oavsett tidigare erfarenheter, vi fördelar besättningarna på båtarna med bästa möjliga mix av noviser och båtvana personer. 

 

På grund av pandemin rekommenderar vi att gärna hålla nere antal deltagare per båt till 4 personer (1 kapten + 3 i besättningen), för att möjliggöra större avstånd. Men det är du som skeppare som avgör utifrån din båts lämplighet, antal hytter, besättning och dina passagerares trygghet vilket antal gastar du välkomnar ombord och ifall du vill att alla ombord är fullt vaccinerade. (Se anmälningsformuläret för alternativ).


Som vid tidigare eskadrar kommer vi att hjälpa till att fördela platser ombord på båtarna. För dig som anmäler dig med egen båt ser vi gärna att hälften av platserna ombord ska vara lediga och erbjudas till She Captains som söker en gastplats. Vid anmälan anger du vilken kompetensnivå du önskar på dina gastar för att känna dig trygg.  Du som kanske känner dig lite osäker som skeppare, kan alltså önska dig en erfaren besättning och tvärtom, du som erfaren skeppare har möjlighet att välkomna entusiastiska noviser. Tillsammans skapar vi massa kick-ass energi och glädje på sjön, peppar, inspirerar och stöttar varandra . 


Självklart kommer vi att följa utvecklingen och de Covid-19 rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger och ifall läget försämras kan vi behöva begränsa antalet deltagare eller tvingas att ställa in. 


Vi kommer att göra massa kul på vår eskader! Fredagen den 3 september åker respektive segel/motorbåt från sin hemmahamn till Norrviken där vi lägger till vid Kryssarklubbens brygga. Det blir en fin tur genom skärgården och på kvällen umgås vi tillsammans på bryggan. Vi bastar och dansar under stjärnorna.

 

På lördagen beger vi oss iväg på en lättsam seglingstävling för segelbåtarna och en navigationstävling för motorbåtarna. Vi möts upp igen på Sandhamn med sina vita stränder och alla litterära mord. Där äter alla som önskar en förbokad middag på Sandhamns Seglarhotell och kanske kanske, med lite tur, blir det dans också.


På söndagen samlas vi för en sista kickass She Captain aktivitet innan vi vänder hem.


Räkna med att vara ledig hela fredagen och vara kvar på båten till söndag kväll eftersom båtarna har olika långt att ta sig till och från Norrviken och Sandhamn.

ALLT DU BEHÖVER VETA


När?

3-5 september, 2021


Var?

Båtarna samlas fredag 3 september vid Kryssarklubbens brygga i Norrviken (Runmarö) eftermiddag/kväll. På lördag 4 september seglar vi till Sandhamn där vi har en bokad brygga.


Vem kan åka med?
Alla kvinnor över 18 år är välkomna!

 

När öppnar anmälan?

Anmälan öppnar den 22 juli och stänger den 7 augusti.
OBS! Antalet deltagare begränsas både av antal anmälda båtar och antal sittplatser vid den gemensamma middagen på Sandhamn, så först till kvarn gäller (efter antal tillgängliga platser och kunskapsnivå). Så vill du gasta, anmäl dig tidigt för att säkra din plats. Du får bekräftelse på deltagande senast 10 augusti.


För dig som ska vara gast

Båtarna finns i olika hamnar så du bör räkna med att ha möjlighet att vara ledig hela fredagen, eftersom båtar som ligger en bit från Norrviken kan behöva ge sig av på morgonen. 


Hur anmäler jag mig?

Anmälan sker via Cardskipper appen som du laddar ner i samband med att du blir medlem i The Club.
Du kommer hitta tre olika länkar för anmälan:

1. Anmälan för dig som kommer med båt

 2. Anmälan för personliga gastar (de som skepparen har angett som medföljande vänner  som ska följa med på hennes båt) 

3. Anmälan för dig som vill gasta på en båt 


Registrera dig som medlem i The Club här>>


Covid-19

För She Captain går säkerheten först. Vi följer noggrant den information som Folkhälsomyndigheten anger.Det innebär att vi exempelvis rekommenderar att besättningen begränsas till 4 per båt/1 resenär per kabin för individer ur olika “bubblor”, och att skepparen har möjlighet att ställa krav på att alla ombord är fullt vaccinerade.
Deltagande båtar får gärna upplåta hälften av deltagande platser till andra She Captain gastar, men på grund av pandemin är det är inget krav för deltagande. Utifrån rådande smittspridningsläge och rekommendationer kan eskaderledningen besluta att ställa in eskadern med kort varsel.


Kostnad

Kommer du med egen båt: 0 kronor

Medlem i The Club: 250 kronor

Kostnader som tillkommer är hamnavgifter, drivmedel, kostnad för samt mat och dryck samt den gemensamma middagen i Sandhamn. Betalningsinformation skickas ut i mitten av augusti.


Tips & Tricks för eskader

Eskaderlivet blir sååå mycket roligare och lättare om man planerar lite i förväg. Här har vi samlat våra bästa Tips & Tricks för eskadrar.


She Captain Policy och Code of Conduct för skeppare och besättning 

För att seglingen ska vara en säker och positiv upplevelse för alla har vi tagit fram Policy för eskader i Sverige och en Code of conduct för skeppare och besättning vid eskadrar. De gäller i tillämpliga delar. Dessa dokument ska du ha läst igenom innan du bokar!


Har du frågor?

Mejla stockholm.eskader@shecaptain.se  ange Stockholm 2021" i ämnesfältet.


Nu rockar vi i Stockholm 3-5 september 2021, woohooo!!