Logotyp för She Captain

Nätverket för kvinnor som älskar sjön!

ESKADER VÄSTKUSTEN

12-14 JUNI

Eskaderseglingen på västkusten är inställd till följd av Coronakrisen och gällande riktlinjer från Folkhälsomyndigheten. Alla anmälda deltagare har fått personlig information.

OBS! Fullbokat för gastar och vi söker fler båtar

Intresset från gastar att delta vid eskadern är mycket stort. Vi  har dessvärre varit tvungna att stänga anmälan för gastar eftersom vi har ett begränsat antal platser att ligga på i utvalda hamnar och även plats på restaurangen på lördagskvällen.


Du som inte får plats är välkommen till andra eskadrar som arrangeras i år.


Vi söker flera båtar så att alla gastar som har anmält sig kan följa med. 


Är du däremot personlig gast på en båt som kommer att anmäla sig (där du och ägaren till båten har kommit överens om att du ska vara med på den specifika båten)  ska du anmäla dig i Cardskipper.

She Captain rockar loss Västkusten igen!


Häng med på en häftig eskaderhelg, med segel- eller motorbåt till Styrsö och Åstol den 12-14 juni. Det blir en kickass upplevelse utan dess like, med massor av pepp, skratt och dans! Aldrig varit på eskader innan? This is your chance!  Alla medlemmar i The Club som är minst 18 år kan delta, oavsett tidigare erfarenhet. Vi fördelar besättningarna på båtarna med bästa möjliga mix av noviser och erfarna. 


Du som kommer med egen båt kan avsätta hälften av platser till dina vänner som du anger vid anmälan (så att vi vet vilka gastar som är dina vänner). Dina vänner måste själva anmäla sig och betala deltagaravgiften via Cardskipper innan anmälningstiden går ut. Minst hälften av platserna på din båt fördelar vi till andra coola She Captain utifrån dina önskemål om kompetens. Du som vill gasta, anmäl dig - och du kommer att få lära känna många nya vänner bland alla härliga She Captains! 


We're gonna have so much fun!!!


Fredagen den 12 juni seglar/åker alla deltagande båtar från respektive hemmahamn till Styrsö där vi möts vid vår bokade brygga på eftermiddag/kväll. Räkna med hela fredagen för transporten. Styrsö är centralorten i den södra delen av skärgården med cirka 1400 bofasta invånare. Här möts ö-kulturen och stadskulturen i ett landskap med alla bohuslänska variationer. Från öns högsta punkt, Stora Rös, kan du njuta av en storslagen utsikt över hela skärgården. På kvällen samlas vi för att umgås och äta våra respektive middagar tillsammans och dansa loss på bryggan. 


På lördagen lämnar vi ön och de som vill utmanar varandra i en lättsam seglingstävling mellan öar och kobbar på vägen mot Åstol och övriga tar sig dit på sitt sätt. Det första man ser av Åstol är bergen och de vita husen som nästan alla är belägna i öst-västlig riktning. Väl inne i hamnen fascineras man av den unika vik som bildar en naturlig och skyddad hamn. Ön började befolkas på mitten av 1760-talet i samband med en av de stora sillperioderna och Åstol utvecklades till ett unikt samhälle. Idag bor 200 människor året runt på ön. Här har vi både brygga och restaurang bokade för en gemensam middag och party. En särskild anmälan till middagen kommer att skickas till antagna deltagare på eskadern. 


På söndagen samlas vi för en sista kickass She Captain aktivitet innan vi tar oss hem. 

TIPS & TRICKS

Eskaderlivet blir sååå mycket roligare och lättare om man planerar lite i förväg. Här har vi samlat våra bästa Tips & Tricks för eskader.


POLICY FÖR ESKADER  OCH CODE OF CONDUCT

För att seglingen ska vara en säker och positiv upplevelse för alla har vi tagit fram Policy för eskader och Code of Conduct för skeppare och besättning vid eskadrar. Läs igenom informationen innan du bokar!

ALLT DU BEHÖVER VETA

När?

12-14 juni, räkna med avfärd från båtens hemmahamn på fredagsmorgonen.


För vem?

Medlemmar i The Club som är minst 18 år.


Var?

Båtarna samlas fredag 12 juni vid den bokade bryggan på Styrsö under eftermiddag/kväll. På lördagen 13 juni seglar/åker vi till Åstols hamn. 


När öppnar anmälan?

Anmälan öppnar 18 januari och stänger 5 maj. Antal platser avgörs av hur många båtar som anmäls. Vill du gasta, anmäl dig snabbt för att säkra din plats. Du får bekräftelse via mejl snarast efter 12 maj.


Hur anmäler jag mig?

Via ditt digitala medlemskort i Cardskipper-appen. Om du behöver förnya ditt medlemskap för 2020 gör det i cardskipper: swipa till höger och du kan betala. Om du ännu inte är medlem i The Club, bli det först.


Det är en separat anmälan för dig som anmäler dig som skeppare med egen båt (då betalar du inte för att vara med).  
Det är en separat anmälan för dig som vill vara gast/besättning, du betalar i samband med att du anmäler dig och anmälan är bindande. Återbetalning av anmälningsavgift sker till de som inte kommer att få plats vid eskadern, om det skulle var så att eskadern blir fullbokad.


Avgiften betalas  i samband med anmälan

Du betalar avgiften  i samband med att du anmäler dig (skulle du inte få plats på eskadern återbetalas avgiften). Kostnaden är 250 kronor men om du kommer med egen båt betalar du ingenting. Kostnader som tillkommer är hamnavgifter samt mat och dryck. 


För dig som ska vara gast

Båtarna finns i olika hamnar så du bör räkna med att ha möjlighet att vara ledig hela fredagen, eftersom båtar som ligger en bit från Styrsö kan behöva ge sig av på morgonen. 


Har du frågor?

Kontakta vastkusten.eskader@shecaptain.se


Nu rockar vi Västkusten 12-14 juni 2020, Hoooyaah!!


KONTAKTA OSS


Team Medlemskap & Cardskipper

admin@shecaptain.se 


Team Event

event@shecaptain.se


Team Eskader

eskader@shecaptain.se  Team Samarbeten

collaboration@shecaptain.se


Team Press & PR

press@shecaptain.se


Team Kläder

klader@shecaptain.se


SAMARBETEN


Dream Yacht Charter

Världens största båtuthyrningsföretag


KSSS

Kungliga Svenska SegelsällskapetJOINA OSSSvartvit logotryp för She Captain