She Captains logotyp

ESKADER STOCKHOLM

1-3 SEPTEMBER

OBS! Anmälan är nu stängd.

She Captains underbara och traditionella eskader i Stockholms skärgård firar 5-års jubileum i år och det ska vi förstås fira på allra bästa sätt! Boka genast in den första helgen i september och hjälp oss slå världsrekord (igen) i eskader med enbart kvinnliga deltagare!


Vi börjar helgen med en Meet-Up på fredagen i mysiga Norrviken på Runmarö eller en alternativ hamn i närheten. Vi grillar, bastar och dansar under stjärnorna.På lördagen utmanar de som vill varandra i en lättsam seglingstävling. För den som inte vill tävla planerar vi en alternativ aktivitet med fokus på framförande och manövrering av båtar. På eftermiddagen samlas vi i Sandhamn och har en riktigt grym kväll tillsammans med middag på seglarhotellet, sabrering, dans på bryggorna och massvis med härlig musik och häng.


Alla kan vara med oberoende av förkunskaper 

Att delta i en eskader är något alldeles speciellt och She Captains eskadrar är dessutom extra häftiga! Nu när vi firar 5-årsjubileum gör vi det med förhoppningen att det blir något utöver det vanliga! She Captain slog faktiskt världsrekord i antal deltagare i kvinnlig eskader år 2019 då hela 130 kvinnor deltog fördelade på 30 båtar. Visst slår vi det rekordet i år?!?


Vi som deltar älskar att träffa likasinnade, att inspireras av varandra och av att peppa varandra. Så en av de viktigaste principerna med She Captains eskadrar är att alla kan vara med oavsett tidigare erfarenheter. Vi fördelar besättningarna på båtarna med bästa möjliga mix av noviser och båtvana personer.


Det är trevligt att åka på eskader med vänner, men vi vill att She Captain nätverket ska växa och därför önskar vi att du som anmäler dig med egen båt upplåter hälften av gastplatserna på båten till andra She Captains. Detta är ett fantastiskt spännande sätt att lära känna andra coola She Captains och ge fler chansen att få komma ut på sjön och kanske till och med få nya vänner för livet på köpet.


Du har möjlighet att önska den kompetens och erfarenhet du behöver på dina gastar i anmälan. Du som känner dig lite osäker som skeppare, kan alltså önska dig en erfaren besättning och tvärtom, du som erfaren skeppare har möjlighet att välkomna entusiastiska noviser. Tillsammans skapar vi massa kick-ass energi och glädje på sjön, peppar, inspirerar och stöttar varandra! 


Vi kommer att göra massa kul på vår eskader! 

Fredagen den 1 september åker respektive segel/motorbåt från sin hemmahamn genom skärgården, troligen till Norrviken och lägger till vid Kryssarklubbens brygga, där vi samlas på eftermiddagen för välkomstmingel med bubbel och snacks. Vi grillar/lagar och äter vår medhavda middag och umgås tillsammans på bryggan. Sedan bastar de som vill och dansar under stjärnorna så länge som vi orkar!


På lördagen beger vi oss iväg på en lättsam seglingstävling eller en utmanande manöverövning för båtarna. Vi möts upp igen i klassiska Sandhamn med sina vackra vita stränder och många litterära mord. På bryggan i Sandhamn har vi after-sea och hälsar på i varandras båtar och delar med oss av dagens strapatser och äventyr. På kvällen äter alla som önskar en förbokad middag på Sandhamns Seglarhotell och efter middagen blir det sabrering och självklart mera dans!


På söndag morgon samlas vi för en sista kickass She Captain aktivitet innan vi vänder tillbaka till hemmahamnarna igen. Räkna med att vara ledig hela fredagen och vara kvar på båten till söndag kväll eftersom båtarna har olika långt att ta sig till och från fredagens hamn och lördagens anhalt Sandhamn.

Du behöver vara medlem i the Club

Alla kvinnor över 18 år kan delta på våra eskadrar! Du behöver bara bli medlem i She Captains medlemsklubb the Club

Förutom exklusiv möjlighet att delta i alla våra olika aktiviteter ger medlemsskapet ger dig fler förmåner, bland annat schyssta medlemspriser i vår webbshop!

Allt du behöver veta

Datum

1-3 september, 2023


Plats

Båtarna samlas på fredagen eftermiddag den 1 september, troligen vid Kryssarklubbens brygga i Norrviken (Runmarö). På lördag den 2 september seglar/åker vi till Sandhamn där vi har en bokad brygga.


Deltagare

Alla  medlemmar i She Captain The Club över 18 år är välkomna att delta oavsett erfarenhet! Är du inte redan medlem kan du bli det här >>


Medlemmar behöver ladda ned appen Cardskipper till sin mobil (rekommenderas) eller logga in på Cardskipper via datorn för att kunna anmäla sig till She Captains event och eskaders.


För dig som ska vara gast

Båtarna finns i olika hamnar så räkna med att behöva vara ledig hela fredageneftersom båtar som ligger en bit från helgens hamnar kan behöva ge sig av redan på morgonen. Skepparen avgör vilken samlinsgstid och avgångstid som gäller för just din båt.


Anmälan

OBS! Anmälan öppnar i april. 


Antalet deltagare begränsas först och främst av hur många båtar som anmäler sig men till viss del även av antal sittplatser vid den gemensamma middagen på Sandhamns Seglarhotell. 


Så vill du gasta, anmäl dig tidigt för att säkra din plats. Platserna fördelas efter anmälningsdatum, antal tillgängliga platser och av skepparen önskad kunskapsnivå. Du får bekräftelse på om du har fått plats på eskadern under juni. Efteranmälan av extra båtar och reservplatser kan dock fördelas senare än så.


Du anmäler dig via appen Cardskipper som du laddar ner i samband med att du blir medlem i the Club

Fyll i formuläret där du svarar på frågor om du kommer med egen båt eller önskar vara gast och övrig information som efterfrågas. 


Kostnad

Du ska betala avgiften i samband med anmälan. 
Kommer med egen båt:  0 kronor. 
Gast/vän: 
300 kronor.


Tillkommande kostnader

Förutom avgiften tillkommer kostnader för exempelvis hamnavgifter, drivmedel, mat och dryck att fördelas mellan besättningen på varje båt, samt middagen i Sandhamn (frivillig).


Betalningsinformation skickas ut via Cardskipper senast i början av augusti.


Nu rockar vi loss i Stockholms skärgård 1-3 september, HOOYAH!!


Har du frågor gällande eskadern mejla eskaderledningen på eskader@shecaptain.se och ange "Stockholm 2023" i ämnesfältet.

Tips & tricks

Eskaderlivet blir sååå mycket roligare och lättare om man planerar lite i förväg!

Här har vi samlat våra bästa tips för segling i eskader både i Sverige och utomlands.

Code of conduct

För att seglingen ska vara en säker och positiv upplevelse för alla har vi tagit fram några riktlinjer för skeppare och besättning.

Policy Sverige

Hur funkar egentligen segling i eskadrar? Här berättar vi om hur besättningar sätts samman, anmälan och genomförande samt om försäkring och kostnader.