SARDINIEN ESKADER

30 APRIL-7 MAJ 2022

Häng med på She Captains grymma seglingsvecka till Sardinien 30 april - 7 maj i samarbete med DreamYacht Charter. En riktig kickstart på seglingssäsongen 2022!


Vi har bokat fyra välutrustade enskrovsbåtar med plats för upp till 10 She Captains var. På varje båt tillsätter vi en erfaren She Captain skeppare som leder gänget. Vi vill att alla ska få uppleva äkta seglingsglädje, mod och gemenskap till sjöss. Vi planerar för en härlig vecka med bad i mysiga naturvikar och besök i trevliga små byar med restauranger där man serverar härlig italiensk mat varvat med att vi äter ombord. Att segla eskader innebär ibland fullt ös, men vi kommer också att ha softa stunder ombord i sittbrunnen och såklart bad i turkost Medelhavsvatten.


Du behöver förstås inte ha seglingsvana för att hänga med! Besättningarna sätter vi ihop så att det på alla båtar finns erfarna She Captains. Och skeppare är vi såklart själva! För att vara skeppare behöver du helst ha Kustskepparen. Vi kommet att behöva säkra upp skeppare innan alla båtar kan fyllas på med besättning och säkerställa att vi tillsammans bildar kompetenta team.


Eskader är en fantastisk seglingsform, inte minst när det gäller säkerhet. Varje dag hålls ett möte med alla skeppare där dagens rutt diskuteras och bestäms. Skepparna informerar sedan sin besättning så att alla vet vad som beslutats. Eskadern anpassas alltid efter väder- och vindförhållandena och följer den minst sjövana besättningens villkor. Vi hjälps alltid åt så att alla båtar blir bra förtöjda för att sedan gå iland. OBS! SheCaptain anordnar inte sightseeing som en del av resan.


Vi flyger med Lufthansa från Arlanda till Olbia (byte i München) klockan 11:50 den 30 april och vi landar 16:20 iOlbia. Hemresan sker med direktflyg den 7 maj klockan 20:20, med ankomst 23:30 på Arlanda. Andra flygalternativ finns från Kastrup och Landvetter mot en tilläggskostnad.


Eskaderledningen planerar en preliminär rutt tillsammans med Dream Yacht Charter som har lokalkännedom. Under veckan seglar vi 2-6 timmar om dagen och varvar med badstopp, upptäcktsfärder och förstås lite dans och galej.


Vi kommer att ha en pre-sailing träff för alla deltagande She Captains cirka två månader före avresa. Där presenteras hela upplägget, båtarnas besättningar och du får chans att ställa alla dina frågor.


Eskadern är endast öppen för dig som är medlem i She Captain The Club.

Anmäl dig som ny medlem här >>

Eller om du redan är medlem, betala medlemsavgiften för år 2022 här >>


Det här vill du bara inte missa - skynda, skynda att anmäla dig! Platserna brukar ta slut inom några dagar!

ALLT DU BEHÖVER VETA


När

30 april -7 maj


Var

Italien, Sardinien-Korsika


Pris

Paketpris per person: 9 750 SEK från Arlanda. Flygtillägg tillkommer om du flyger från Kastrup eller Landvetter. För skeppare är priset reducerat till: 7 995 SEK.


I priset ingår

Flyg t/r Arlanda – Olbia inkl flygskatter, ett incheckat bagage (20 kg). Del i båthyra, del i dubbelkoj inklusive lakan och handdukar. Transfers t/r flygplats/marina (endast vid bokat paket inkl vårt flyg). Komplett utrustad båt.


Tillkommande kostnader

Förbrukad diesel, hamn/bojavgifter, mat ombord och iland samt privata utgifter.


För vem

Alla She Captain The Club medlemmar är välkomna att delta oavsett erfarenhet! Är du inte redan medlem, se till att bli det! Obs! För dig som blir ny medlem efter oktober, ingår nästa års medlemskap! För dig som redan är medlem, kom ihåg att uppdatera ditt medlemskap för 2022 (mer information om detta kommer att mejlas ut!).


Anmälan

Du anmäler dig till eskadern via en länk som nås från vår digitala medlemstjänst Cardskipper. Cardskipperkan öppnas både från webbsida eller app i din mobil efter att du har blivit medlem!


Efter erlagd anmälningsavgift/handpenning (3 500 SEK) är din anmälning bindande. Notera att vi inte kan bekräfta din plats förrän vi har vi har skeppare till alla båtarna! Om eskadern blir fullbokad eller du enligt turordningen inte kan erbjudas en plats eller att besättningarna inte uppnår nödvändig kompetens för att genomföra en säker eskader kommer din anmälningsavgift att återbetalas. Resterande belopp betalas in senast 45 dagar innan avresa (1 april) mot faktura från Dream Yacht Charter.


Vid egen avbeställning återbetalas varken handpenning eller slutbetalning, i övrigt gäller Dream Yacht NordicAB:s resevillkor som överensstämmer med de allmänna resevillkoren som gäller för branschen.


Byte av resenär

Byte av resenär är tillåten. Eventuella ändringar av beställning, ändring av namn, ändring av flyg etc. ska anmälas till Dream Yacht Charter senast 10 dagar före avresa via mejl, och är endast giltigt efter deras skriftliga bekräftelse. Kostnader för ändringar, avbokningar, nya flygbiljetter etc. tillkommer.


Corona

Vid bokning av denna paketresa kan du, om UD avråder från att resa till destinationen, välja att avboka och återfå hela din betalning. Du kan också välja att istället få en voucher med en längsta giltighetstid om 2 år. I övrigt se villkoren i din egen reseförsäkring.


Tips & Tricks för eskader

Eskaderlivet blir sååå mycket roligare och lättare om man planerar lite i förväg. Här har vi samlat våra bästa Tips & Tricks för eskadrar.


She Captain Policy och Code of Conduct för skeppare och besättning 

För att seglingen ska vara en säker och positiv upplevelse för alla har vi tagit fram Policy för eskader utomlands och Code of Conduct för skeppare och besättning vid eskadrar. Läs igenom dokumenten innan du bokar!


Frågor

Om du har frågor om eskadern i stort som bokning, avbokning, ekonomi, båtdetaljer m.m.  är du välkommen att ringa Dream Yacht Charter på 08–512 55 116 eller mejla dem på sweden@dreamyachtcharter.com.


Har du frågor gällande själva seglingen, kontakta eskaderledningen på emaileskader@shecaptain.se. Skriv“Sardinien 2022” i ämnesfältet.


.Nu erövrar vi Italien 2022, woohooo!!