Logotyp för She Captain

Nätverket för kvinnor som älskar sjön!

ESKADER KROATIEN

ONE WAY DUBROVNIK - TROGIR 16-23 MAJ


Vårens eskadersegling i Kroatien är inställd till följd av Coronakrisen och UD:s avrådan att resa till andra länder. Alla anmälda deltagare har fått personlig information direkt från Dream Yacht Charter.

Följ med på en peppande seglingsvecka i den härliga kroatiska skärgården med She Captain! En riktig kickstart på seglingssäsongen 2020!


Nu seglar vi åter i Kroatien i samarbete med Dream Yacht Charter. Denna gång blir det one-way-segling, vi påbörjar seglingen i en hamn och lämnar båtarna i en annan. Vi njuter av en vecka med häftig segling, naturupplevelser, roliga upptåg och skapar inspirerande minnen. 


Vi har bokat fem välutrustade enskrovsbåtar med plats för åtta She Captains var. På varje båt tillsätter vi en erfaren She Captain skeppare som leder gänget. Vi vill att alla ska få uppleva äkta seglingsglädje, mod och gemenskap till sjöss och planerar för härliga upplevelser tillsammans. Under veckan kommer vi att lägga till och bada i mysiga naturvikar, upptäcka nya öar och besöka trevliga små byar med restauranger där man serverar härlig kroatisk mat varvat med att vi äter ombord. Att segla eskader innebär ibland fullt ös, men vi kommer också att ha softa stunder ombord i sittbrunnen och såklart bad i turkost Medelhavsvatten.


Du behöver förstås inte ha seglingsvana för att hänga med! Besättningarna sätter vi ihop så att det på alla båtar finns erfarna She Captains. Och skeppare är vi såklart själva! För att vara skeppare behöver du helst ha Kustskepparen. Vi behöver först säkra upp skeppare innan alla båtar kan fyllas på med besättning och säkerställa att vi tillsammans bildar kompetenta team.


Eskader är en fantastisk seglingsform, inte minst när det gäller säkerhet. Varje dag hålls ett möte med alla skeppare där dagens rutt diskuteras och bestäms. Skepparna informerar sedan sin besättning så att alla vet vad som beslutats. Eskadern anpassas alltid efter väder- och vindförhållandena och följer den minst sjövana besättningens villkor. Vi hjälps åt så att alla båtar blir bra förtöjda för att sedan gå iland och upptäcka öarna. OBS! She Captain anordnar inte sightseeing eller andra ö-turer som en del av resan.


Vi flyger direkt med Norwegian från Arlanda till Dubrovnik på lördagsmorgonen den 16 maj och landar före lunch. Andra flygalternativ finns från Kastrup och Landvetter. Efter ca 45 minuters busstransfer från flygplatsen installerar vi oss i våra båtar i Dubrovnik ACI Marina.


Eskaderledningen planerar en preliminär rutt tillsammans med Dream Yacht Charter som har lokalkännedom. Under veckan seglar vi  2-6 timmar om dagen och varvar med badstopp, upptäcktsfärder och förstås lite dans och galej. Det är extra kul att segla one-way då vi varje dag besöker nya öar, naturvikar och hamnar utan att behöva segla tillbaka i eget kölvatten. Det blir alltså både helt nya öar och favoriter från våra tidigare seglingar i Kroatien. Vi seglar via många vackra öar innan vi når vår slutdestination i Trogir senast fredag kväll den 22 maj. Efter en sista natt ombord och tidig frukost avgår vår transferbuss till Splits flygplats. Hemresan går med SAS till Arlanda, Landvetter eller Kastrup med ankomst på eftermiddagen lördag den 23 maj.


Vi kommer att ha en pre-sailing träff för alla deltagande She Captains ca två månader före avresa. Där presenteras hela upplägget, båtarnas besättningar och du får chans att ställa alla dina frågor.


Eskadern är endast öppen för dig som är medlem i She Captain The Club. Anmäl dig som ny medlem eller om du redan är medlem, förnya ditt medlemsskap i appen Cardskipper. Det här vill du bara inte missa - skynda, skynda att anmäla dig! Förra året tog platserna slut på mindre än en vecka!


ANMÄLAN

Gör din anmälan till eskadern hos Poseidon Travel via knappen nedan. Fyll i dina uppgifter, eventuella önskemål och skicka in anmälan så får du ett mejl med bekräftelse. Poseidon Travel skickar därefter ett mejl med faktura på anmälningsavgiften (3.500 SEK) med betalningslänk för kortbetalning. För övriga betalningsvillkor se vidare information hos Poseidon Travel. 


Teknisk researrangör är Poseidon Travel AB, ett dotterbolag till Dream Yacht Charter. Poseidon Travel AB har ställt lagstadgad resegaranti enligt Lagen om Paketresor.


FRÅGOR

Här hittar du alla detaljerna om resan!


Har du frågor om eskadern i stort; bokning, avbokning, ekonomi, båtdetaljer m.m. ber vi dig att kontakta researrangör Lars Linderot, Poseidon Travel AB / Dream Yacht Charter 

lars@dreamyachtcharter.com, kontor 042-37 40 01, mobil 070-940 02 66.


Har du frågor gällande själva seglingen, kontakta eskaderledningen på email eskader@shecaptain.se. Skriv “Kroatien 2020” i ämnesfältet.


Nu erövrar vi Kroatien igen 2020, woohooo!!

ALLT DU BEHÖVER VETA

När

16-23 maj 2020


Var

Kroatien, Dubrovnik-Trogir


Pris

Paketpris per person: 9 ,175 SEK från Arlanda. Flygtillägg tillkommer med 500 SEK om du flyger från Kastrup eller Landvetter.


I priset ingår

Flyg t/r Arlanda, alternativt Kastrup eller Landvetter – Kroatien inklusive flygskatter och ett incheckat bagage (20 kg)

Del i båthyra, del i dubbelkoj inklusive lakan och handdukar

Transfers t/r flygplats/marina (endast vid bokat paket inklusive vårt flyg)

Komplett utrustad båt


Tillkommande kostnader

Förbrukad diesel, hamn/bojavgifter, mat ombord och i land samt privata utgifter.

TIPS & TRICKS

Eskaderlivet blir sååå mycket roligare och lättare om man planerar lite i förväg. Här har vi samlat våra bästa Tips & Tricks för eskader.


POLICY FÖR ESKADER  OCH CODE OF CONDUCT

För att seglingen ska vara en säker och positiv upplevelse för alla har vi tagit fram Policy för eskader utomlands och Code of Conduct för skeppare och besättning vid eskadrar. Läs igenom dokumenten innan du bokar!

Här får du lite inspiration från förra årets eskader i Kroatien!


KONTAKTA OSS


Team Medlemskap & Cardskipper

admin@shecaptain.se 


Team Event

event@shecaptain.se


Team Eskader

eskader@shecaptain.se  Team Samarbeten

collaboration@shecaptain.se


Team Press & PR

press@shecaptain.se


Team Kläder

klader@shecaptain.se


SAMARBETEN


Dream Yacht Charter

Världens största båtuthyrningsföretag


KSSS

Kungliga Svenska SegelsällskapetJOINA OSSSvartvit logotryp för She Captain