She Captains logotyp

ESKADER KROATIEN

7-14 OKTOBER

***** Fullbokad *****

NU ÖPPNAR VI ANMÄLAN till en av årets riktiga höjdpunkter - She Captains hösteskader som i år går av stapeln till seglingsfavoriten KROATIEN! 


Vi har bokat fyra segelbåtar i storleksklassen 46-52 fot och är laddade för en riktigt härlig eskader. Tidpunkten kan inte bli bättre, precis när hösten tagit grepp om Sverige förlänger vi båtsäsongen med en vecka med genomsnittstemperaturer på cirka 19 grader i luften och cirka 20 grader i vattnet.

 

Den kroatiska skärgården har tusentals öar med varierande natur, allt från höga berg och gröna lummiga pinjeskogar till gamla medeltida städer och byar och ett fantastiskt turkosblått vatten. I området finns många välutrustade marinor med möjlighet till tvätt och dusch med hög standard och trevliga restauranger.

 

På varje båt behöver vi en skeppare, en co-skipper och ett antal gastar. She Captains eskaderledning fördelar besättningarna på båtarna med bästa mix av noviser och båtvana personer. Alla som är medlemmar i The Club och som är minst 18 år kan anmäla sig oavsett tidigare erfarenhet.


Tillsammans ser vi till att skapa en vecka full av magiska naturupplevelser, nya vänner, spännande upptåg och massor av roliga minnen! Missa inte den här chansen att uppleva Kroatien tillsammans med likasinnade She Captains!


HOOYAH!! LET’S GET READY FOR A NEW ADVENTURE!

Du behöver vara medlem i the Club

Alla kvinnor över 18 år kan delta på våra eskadrar! Du behöver bara bli medlem i She Captains medlemsklubb the Club.

Förutom exklusiv möjlighet att delta i alla våra olika aktiviteter ger medlemsskapet ger dig fler förmåner, bland annat schyssta medlemspriser i vår webbshop!

Allt du behöver veta

Datum

7-14 oktober


Plats

Dubrovnik, Kroatien


Kostnad

Priset för denna medlemsresa är 11 000 kronor per person med avresa från Arlanda alternativt Landvetter. För skeppare som utsetts av eskaderledningen ges en rabatt på 2 000 kronor. Önskar du enkelhytt tillkommer en kostnad på 1 000 kronor - kontakta eskader@shecaptain.se om det är ett önskemål.

 

I priset ingår flyg T/R Arlanda eller Landvetter  – Dubrovnik inkl flygskatter, ett incheckat bagage (23 kg) och ett handbagage (5 kg). Del i båthyra, del i dubbelkoj inklusive lakan och handdukar samt slutstädning. Transfers T/R flygplats/marina inklusive flyg från Arlanda eller Landvetter samt plats på komplett utrustad båt (exkl seglarvästar).


Notera att resan är en medlemsresa utan vinstsyfte vilket gör att den inte omfattas av paketreselagen. Vi hjälps alla åt att göra den här resan till en fantastisk vecka. Du som deltagare förväntas vilja delta aktivt i planeringen inför resan genom 1-2 digitala eller fysiska möten tillsammans med besättningen på din båt för att lära känna varandra och planera matinköp i förväg. Under själva eskadern hjälps alla ombord åt med alla sysslor, undantaget skepparen.

 

Tillkommande kostnader

Förbrukad diesel, hamn/bojavgifter, mat ombord och i land samt privata utgifter. Varje båt behöver erlägga depositionsavgift på 600 EUR per båt. Denna avgift återfås efter slutbesiktning av båten förutsatt att inga skador uppkommit som besättningen gjort sig skyldig till.


Eventuella skador delar besättningen på i enlighet med vår eskaderpolicy.


Deltagare

Alla  medlemmar i She Captain The Club över 18 år är välkomna att delta oavsett erfarenhet! Är du inte redan medlem kan du bli det här >>

 

Du behöver ladda ned appen CardSkipper eller logga in på webbgränssnittet för att bli medlem och kunna anmäla dig till alla She Captains Event och Eskaders!


Anmälan

Du anmäler dig till eskadern via en länk som nås från vår digitala medlemstjänst Cardskipper.


Vid anmälan får du fylla i din erfarenhet och kunskapsnivå samt uppge de passuppgifter som behövs för flygbokningen (dubbelkolla giltighetstiden för ditt pass!) Utifrån detta kommer eskaderledningen sätta samman en besättning till båtarna med lagom mix av erfarna seglare och mindre erfarna/nybörjare, samt en skeppare och co-skipper.


Skepparen ska ha kustskepparexamen och seglat aktivt de senaste fem åren. Eskaderledningen har rätt att ändra skeppare/co-skipper om det föreligger särskild anledning till det. 


Turordning i anmälan tillämpas i den mån det är möjligt. 

 

Senast den 10 april får du besked via e-post om du har fått plats eller inte. Du ska betala 6 000 kronor i samband med att du accepterar platsen och resterande belopp senast 31 juni.

 

Om det inte blir tillräckligt antal deltagare för att fylla båtarna eller besättningarna inte uppnår nödvändig kompetens för att genomföra en säker eskader kan resan komma att ställas in helt. Du har då rätt att återfå deltagaragiften. Eskadern genomförs vid minst två fyllda båtar.

 

Anmälan är bindande och vid egen avbeställning återbetalas inte deltagaravgiften.


Byte av resenär

Byte av resenär är möjlig fram till tre dygn innan avfärd om lämplig ersättare finns och har godkänts av She Captains eskaderledning. Byte av resenär medför en ombokningsavgift. Kontakta eskader@shecaptain.se om behovet skulle uppstå!

 

Egen reseförsäkring

Det är upp till varje enskild deltagare att säkerställa att hon har en egen reseförsäkring.


Har du frågor gällande eskadern mejla eskaderledningen på eskader@shecaptain.se och ange "Kroatien 2023" i ämnesfältet.

Tips & tricks

Eskaderlivet blir sååå mycket roligare och lättare om man planerar lite i förväg!

Här har vi samlat våra bästa tips för segling i eskader både i Sverige och utomlands.

Code of conduct

För att seglingen ska vara en säker och positiv upplevelse för alla har vi tagit fram några riktlinjer för skeppare och besättning.

Policy utomlands

Hur funkar egentligen segling i eskadrar utomlands? Här berättar vi om hur besättningar sätts samman, anmälan och genomförande samt om försäkring och kostnader.